Is laserontharen definitief?

Ongewenste haargroei is op allerlei manieren te behandelen, maar het resultaat is vaak van korte duur. Wil je af van het steeds maar weer scheren, harsen of epileren van haren op je lijf en ook geen last meer hebben van rode bultjes of ingegroeide haartjes? Laser ontharen is daar een perfecte oplossing voor en onze huidtherapeuten staan wat dat betreft voor je klaar. Het is logisch dat bij jou de vraag opkomt of laser ontharen echt definitief is. Daar geven wij je hier en tijdens een eerste gratis consult er graag alle informatie over.

Laser ontharen resultaat: 80 tot 90% van de haren blijvend weg

Laat je bij ons ongewenste haargroei behandelen door laser ontharen dan mag je rekenen op een succesvol resultaat. 80% tot 90% van de haren in het behandelde gebied blijft namelijk definitief weg. Zo hoef je nooit meer je benen, bikinilijn, oksels of een ander lichaamsdeel te ontharen. Het is overigens wel mogelijk dat er in de loop der tijd een aantal haarcellen tot leven komen. Vaak gaat het dan maar om een paar dunne haren die in het behandelde gebied verspreidt aanwezig zijn.

Eenmalige onderhoudsbeurt

In de praktijk zien wij mensen na een jaar of twee jaar nog een keer terugkomen voor een behandeling als onderhoudsbeurt. Dit is doorgaans voldoende. Verder zijn er externe omstandigheden die eventueel invloed hebben op het activeren van haarcellen. Bijvoorbeeld in het geval je zwanger raakt of met andere hormonale veranderingen te maken krijgt. Ook medicatie en veroudering zijn mogelijke factoren die haarcellen aanzetten tot activiteit. De praktijk wijst echter uit dat na laser ontharen de haren in het behandelde gebied voor 80% tot 90% definitief weg zijn.

In zes tot vijftien behandelingen van je haren af

Er zijn voor laser ontharen gemiddeld zes tot vijftien behandelingen nodig. De indicatie, je huidtype en het aantal haarcellen zijn van invloed op het aantal benodigde behandelingen. Daarnaast speelt de locatie op je lijf een rol net als de dichtheid van de haren en het aantal actieve haarcellen. De dichtheid van het aantal haren varieert per locatie, zo heeft een bikinilijn een hogere dichtheid haren dan je onderbenen.

Actieve haarcellen

Wist je dat je bij je geboorte al miljoenen haarcellen hebt en ken je de functie van haargroei? Het aantal actieve haarcellen verschilt bovendien per persoon en des te meer er actief zijn des te meer tijd het kost om alle haren met laser ontharen te verwijderen. Er zijn bovendien mogelijk hormonale invloeden aanwezig die bepalen hoeveel behandelingen er nodig zijn. Ook als je last hebt van overbeharing in bijvoorbeeld het gelaat zijn er in verhouding meer behandelingen nodig. Onze huidtherapeut geeft tijdens het eerste consult een indicatie van hoeveel behandelingen er nodig zijn. Hiervoor kijkt onze huidtherapeut naar de hoeveelheid haren, locatie, dikte, en kleur.

Niet elk type haar is te laseren

Heb je blond, grijs of rossig haar? In dat geval is laser ontharen helaas niet mogelijk. Dit heeft te maken met manier waarop de laser werkt. De laser zorgt voor het geleiden van energie en warmte door de haren. Als je geen of weinig pigment in je haren hebt, is deze geleiding niet mogelijk. Bij blonde, grijze en rossige haren is er geen tot weinig pigment aanwezig en daarom is laser ontharen niet geschikt voor deze haartypen. Er komt dan namelijk geen effect in de haarzakjes tot stand. Bekijk ook maar eens deze 7 weetjes over definitief ontharen die interessant zijn om kennis van te nemen. Heb je donkerblonde haren? In dat geval is het mogelijk om te kijken of laser ontharen voor jou geschikt is door een proefplekje te laseren. Onze huidtherapeut kijkt wat er gebeurt in de haar en kan op deze manier beoordelen of de haar voldoende pigment bevat.

Elk type huid is geschikt voor laser ontharen

In tegenstelling tot elk type haar is elk type huid wel geschikt voor laser ontharen. Wij maken voor verschillende huidtypen gebruik van uiteenlopende lasers. Heb je een donkere huid dan maken wij bijvoorbeeld gebruik van de Nd YAG laser die in het bijzonder geschikt is voor het laser ontharen op een donkere huid. Een ander type laser die wij tot de beschikking hebben, betreft de Alexandrite laser.

Gevoeligheid bij laser ontharen

Laser ontharen is geen pijnlijke behandeling, maar je voelt het wel in de vorm van een warmtesensatie. De gevoeligheid verschilt overigens per behandeld gebied en de dikte van de haren, maar is ook afhankelijk van het huidtype. Een donkere huid neemt bijvoorbeeld meer warmte en energie op, zodat de warmtesensatie mogelijk nadrukkelijker aanwezig is. Na de behandeling is de plek mogelijk wat rood, maar na een half uur is dat wel weggetrokken. Er kan ook perioculair oedeem ontstaan in de vorm van vocht rond een haarzakje. Als dit gebeurt, is dat een goed teken, want het laat zien dat de haar perfect gereageerd heeft op de behandeling.

Wil je definitief van ongewenste haargroei af? Boek dan een eerste gratis consult in een vestiging naar keuze.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken