Welke verzekering vergoedt laser ontharen?

Laser ontharen komt niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Er zijn wel in enkele situaties vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Daarbij verschillen de voorwaarden per zorgverzekeraar, zoals de hoogte van de vergoeding of de voorwaarde dat de laserbehandeling door een BIG-geregistreerde therapeut wordt uitgevoerd. Huidzorg Laserklinieken voldoet wat dat betreft aan alle eisen die zorgverzekeraars stellen om je behandeling voor laser ontharen vergoed te krijgen. Onze huidtherapeuten zijn BIG-geregistreerd en geschoold, zodat je bij ons in vertrouwde handen bent.

Vergoeding bij overmatige haargroei in het gelaat

Het is goed om te weten dat een zorgverzekeraar bij laser ontharen alleen in een vergoeding voorziet als er sprake is van overmatige haargroei in het gelaat. Doorgaans geeft de zorgverzekeraar daarbij specifiek aan dat het overmatige haargroei in het gelaat van een vrouw dient te betreffen. Er zijn zorgverzekeraars die helemaal geen vergoeding bieden voor laser ontharen, ook niet als het om het gelaat gaat. Onderstaand overzicht laat zien welke verzekering in een vergoeding voorziet bij laser ontharen van overmatige haargroei in het gelaat. De hoogte van de maximale vergoeding verschilt net als het percentage dat voor een vergoeding in aanmerking komt. Bovendien zijn er mogelijk extra voorwaarden van toepassing. Daarom raden wij je altijd aan je eigen aanvullende zorgverzekering na te kijken welke specifieke voorwaarden van toepassing zijn.

Overzicht vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering voor laser ontharen:

 • a.s.r.: Extra, Start, Uitgebreid
 • Anderzorg: geen dekking
 • Bewuzt: geen dekking
 • CZ: 50 Plus, Gezinnen, Jongeren, Plus. Top
 • CZdirect: geen dekking
 • De Friesland: AV Extra, AV Optimaal
 • Ditzo: geen dekking
 • DSW Zorgverzekeraar: AV standaard + AV Top
 • FBTO: module Gezichtszorg & Orthodontie
 • HEMA: Aanvullend 2, Aanvullend 3
 • Interpolis: ZonderZorgen
 • inTwente Zorgverzekeraar: AV standaard + AV Top
 • IZA Zorgverzekeraar: Alle AV met uitzondering van Extra Zorg Instap
 • IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg): Zorg voor de Zorg + Extra 2, Zorg voor Zorg + Extra 3 Jaaah: geen dekking
 • Just: geen dekking
 • Menzis: ExtraVerzorgd 2, ExtraVerzorgd 3, JongerenVerzorgd
 • Nationale-Nederlanden: Compleet, Extra, Jij & Pubers
 • OHRA: Aanvullend, Extra Aanvullend, Uitgebreid
 • ONVZ: Vrije Keuze Benfit, Vrije Keuze Opfit, Vrije Keuze Topfit
 • PMA zorgverzekering: ExtraVerzorgd 2, ExtraVerzorgd 3, JongerenVerzorgd
 • PNOzorg: PNO Optimaal, PNO Plus, PNO Top
 • Pro Life: Extra Largepolis, Largepolis
 • Salland zorgverzekeringen: Extra, Plus, Top
 • Stad Holland Zorgverzekeraar: Extra Uitgebreide AV, Jongeren AV, Standaard AV, Uitgebreide AV
 • Studenten Goed Verzekerd: Aanvullend 3 sterren + Extra Pakket Studenten, Aanvullend 4 sterren + Extra pakket Studenten
 • UnitedConsumers (VGZ): Zorgzeker 2, Zorgzeker 3
 • Univé: Aanvullend Best, Aanvullend Beter, Aanvullend Goed
 • VGZ: VGZ Aanvullend Best, VGZ Aanvullend Beter, VGZ Aanvullend Goed
 • VinkVink: geen dekking
 • VvAA zorgverzekering: Optimaal, Plus, Top
 • ZEKUR: Extra ZEKUR Zorg
 • ZieZo van Zilveren Kruis: geen dekking
 • Zilveren Kruis: Aanvullend 3 sterren, Aanvullend 4 sterren
 • Zorg en Zekerheid: AV Basis, AV Basis studenten, AV GeZZin, AV GeZZIn studenten, AV Plus, AV Plus studenten, AV Standaard, AV Standaard studenten, Av Sure, AV Sure studenten, AV Top, AV Top studenten
 • ZorgDirect: Extra, Plus, Top
 • Zorgverzekeraar UMC: UMC Extra Zorg 1, UMC Extra Zorg 2, UMC Extra Zorg 3

laser ontharen

Laser ontharen bij ongewenste haargroei

Wil je af van ongewenste haargroei dan is laser ontharen een ideaal middel voor het definitief verwijderen van haartjes. Ontdek hier meer over mogelijke oorzaken en over ‘Hoe pak ik overbeharing aan’. Heb je te maken met overbeharing in je gezicht dan kan je dat als vrouw zijnde als heel vervelend en belastend ervaren. Heb je last van overbeharing in het gezicht dan kan je bij Huidzorg Laserklinieken er met laser ontharen van afkomen. Wil je weten of je voor een vergoeding in aanmerking komt dan kan je bovenstaand overzicht raadplegen. Het is wel belangrijk te weten dat iedere zorgverzekeraar zoals gezegd andere voorwaarden hanteert.

Percentage en maximale vergoeding laser ontharen

De belangrijkste verschillen om voor een vergoeding voor laser ontharen bij overmatige haargroei in het gelaat in aanmerking te komen, hebben betrekking op het percentage en de maximale vergoeding. Er zijn zorgverzekeraars die vanuit de aanvullende zorgverzekering 100% vergoeding tot een maximaal bedrag. Zo zijn er andere verzekeraars die 75% of 80% van de laserbehandeling vergoeden tot een maximaal bedrag. Bovendien variëren de maximale bedragen van 100 euro tot 1.500 euro. Je ziet dus dat er nogal wat verschil tussen de percentages en bedragen zit. Verder is het belangrijk te weten dat er verzekeraars zijn die eenmalig een vergoeding verstrekken en anderen per jaar een maximale vergoeding hanteren.

Overstappen aanvullende zorgverzekering

Heb je op dit moment geen aanvullende zorgverzekering die laser ontharen vergoedt? Het is ieder jaar mogelijk om over te stappen van zorgverzekering en ergens anders een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Gratis consult voor laser ontharen

Je hebt altijd de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend consult te boeken voor laser ontharen bij Huidzorg Laserklinieken. Ook als je niet voor een vergoeding in aanmerking komt of ongewenste haargroei op een ander lichaamsdeel dan het gelaat definitief wilt laten verwijderen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken