Hoe lang niet douchen na laserbehandeling van een moedervlek?

Laat je een moedervlek laseren door Huidzorg Laserklinieken dan krijg je van ons uitgebreid advies over zowel de voorzorg als de nazorg. Er zijn namelijk een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden. De zon en water hebben veel invloed op je huid die aan het herstellen is. De vraag over hoe lang je niet mag douchen na het verwijderen van een moedervlek met laserbehandeling, is wat dat betreft gemakkelijk te beantwoorden.

Advies douchen na laseren moedervlek

Na de laserbehandeling voor een moedervlek laten verwijderen, mag je gewoon douchen, maar het is wel aan te raden om niet te heet/warm en te lang te douchen. Dit aangezien warmte invloed heeft op het herstel van je huid. De huidtherapeuten raden het af om de eerste twee weken te gaan zwemmen, in bad te gaan of de sauna te bezoeken. Daarnaast is het af te raden om je huid tijdens de hersteltijd te scrubben.

Je huid na de behandeling

Nadat wij je moedervlek met een laser hebben behandeld, ziet je huid op de behandelde plek er doorgaans lichtrood uit. Daarnaast kan er lichte zwelling zichtbaar zijn rondom het behandelde moedervlekje. Je huid kan ook wat warm aanvoelen, maar dit is te zien als een normaal en te verwachten effect van de laserbehandeling. Het duurt veelal enkele dagen voordat dit is weggetrokken. Ondervind je er hinder van dan is het mogelijk om je huid te koelen met bijvoorbeeld een koelpack of een koud washandje. Overigens krijg je bij ons direct na het verwijderen van je moedervlek een verkoelende crème op je huid die bovendien een zonbeschermer bevat. Er kan verder een korstje ontstaan en het is belangrijk om daar niet aan te krabben. Doe je dat wel dan is het mogelijk dat je huid beschadigd raakt.

Bescherm je huid tegen de felle zon

Bescherming tegen de zon is door de warmte en uv-straling extra belangrijk. Voor de behandeling raden wij zonnebaden af, maar ook na het verwijderen van je moedervlek is het van belang om uit de zon te blijven. Bescherm je huid gedurende de eerste paar weken tegen de felle zon door een zonnebrandmiddel met minimaal SPF 30 te gebruiken.

moedervlek verwijderen

Beoordeling moedervlek voor laserbehandeling

Wil je een moedervlek laten verwijderen dan kom je eerst bij ons voor een gratis consult. Onze huidtherapeut gaat met je in gesprek en bespreekt niet alleen je wensen, maar beoordeelt ook je moedervlek op een aantal punten. Zo kijkt onze huidtherapeut naar de structuur en diepte van je moedervlek, maar ook naar de locatie en naar het pigment. Dit onderzoek biedt inzicht in hoeveel behandelingen er nodig zijn om je moedervlek te verwijderen. Het is mogelijk dat één behandeling voldoende is, maar het kan ook zijn dat er vier behandelingen nodig zijn.

De laserbehandeling

Wij maken bij Huidzorg Laserklinieken van geavanceerde lasers gebruik om je moedervlek te verwijderen. De behandeling met de laser is erop gericht om het pigment te fragmenteren. De laser zorgt ervoor dat het pigment als het ware uit elkaar schiet. De kleine deeltjes worden vervolgens door je lichaam afgevoerd. De behandeling doet geen pijn, maar je ervaart de werking van de laser eerder als een elastiekje dat tegen je huid aankomt. Na de behandeling brengt onze huidtherapeut een verkoelende crème aan en krijg je advies mee voor de nazorg.

Resultaat verwijderen moedervlek

Wij boeken veel succes met het laseren van moedervlekken, waarbij deze na afronding van de behandelingen voor 80 tot 90% zijn verdwenen. Er zijn een aantal factoren die daarop invloed hebben. De diepte van de moedervlek bepaalt mede in combinatie met de kleur en het formaat de mate van succes. Tijdens het eerste gratis consult krijg je uiteraard al een indicatie van het te verwachten percentage van vermindering. Mocht je moedervlek niet helemaal te verwijderen zijn dan is er in elk geval sprake van minder zichtbaarheid omdat de kleur lichter te maken is.

Advies voor nazorg opvolgen

Om je huid goed te laten herstellen is het van groot belang om onze adviezen betreft nazorg op te volgen. Ga je bijvoorbeeld wel met heet water douchen, naar de sauna of zonnebaden dan kan dat eventueel tot infectie leiden. Bovendien loop je het risico dat je huid niet optimaal geneest. Er ontstaat geen litteken als wij een moedervlek verwijderen, maar je hebt zelf invloed op het herstelproces.

Boek je gratis consult voor moedervlek verwijderen

Wil je een moedervlek laten verwijderen, boek dan je gratis eerste consult bij Huidzorg Laserklinieken. Er zijn meerdere vestigingen in Nederland om een keuze uit te maken, zodat je altijd bij je in de buurt terechtkan. Een eerste gratis consult verplicht je tot niets, want dit is geheel vrijblijvend. Heb je eerst nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken