Hoe verwijderen ze moedervlekken op een veilige manier?

Moedervlekken bestaan uit pigmentcellen en zijn van (licht) bruin tot zwart van kleur. Als je een moedervlek hebt die je ontsierend vindt is het mogelijk om deze te laten verwijderen. Uiteraard is het belangrijk om daarbij verzekerd te zijn van een veilige methode. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het verwijderen van moedervlekken en beschikken over een BIG-registratie. Wij maken voor het weghalen van een moedervlek van geavanceerde lasers gebruik. Dit is een veilige methode en bij onze huidtherapeuten ben je in vertrouwde en deskundige handen.

Moedervlek: ophoping van pigmentcellen veilig verwijderen

Hoe ontstaat een moedervlek? Het is een ophoping van pigmentcellen waar verschillende redenen voor zijn, zoals zonschade dat op latere leeftijd zichtbaar wordt. Ook zijn er aangeboren moedervlekken net als dat hormonen en erfelijke belasting voor een ophoping van pigmentcellen kunnen zorgen. Onze huidtherapeuten kunnen deze moedervlekken op een veilige methode verwijderen.

Eerst een uitgebreid consult

Het veilig verwijderen van een moedervlek begint altijd met een gratis en uitgebreid consult. Naast het bespreken van je wensen, beoordeelt onze huidtherapeut de moedervlek. De huidtherapeut beoordeelt de structuur, de diepte en hoeveelheid pigment van de moedervlek.
Vervolgens word de methode besproken en krijg je een indicatie voor het aantal behandelingen. Een moedervlek is met onze veilige lasermethode voor 80 tot 90% te verwijderen. Wij adviseren tussen de één tot vier behandelingen. Je hoeft overigens pas na het eerste vrijblijvende consult te bepalen of je met de behandeling wilt starten.

Voorzorg voor de behandeling

De laserbehandeling zelf is veilig, maar voorzorg voorafgaand aan de behandeling is belangrijk voor het eindresultaat. Het is van belang dat de betreffende locatie op je gezicht of lichaam niet zongebruind is. Daarom is het ook aan te raden om vier tot zes weken vóór de behandeling al niet meer in de zon te gaan zitten of onder de zonnebank te gaan. Ook is het advies geen zelf bruinende crème te twee weken vóór en na de behandeling te gebruiken.

pijnlijk om moedervlekken te laten verwijderen

Veilige laserbehandeling

Een laserbehandeling voor het verwijderen van een moedervlek is een veilige methode. De laser zelf is veilig om te gebruiken, maar de veiligheid is niet los te zien van de deskundigheid en ervaring van onze huidtherapeuten. Wij hebben de expertise en de beschikking over lasers met uiteenlopende laserfrequenties. Het gebruik van een laser zorgt ervoor dat de ophoping van pigmentcellen ofwel de moedervlek als het ware uit elkaar wordt geschoten. Er ontstaan hierdoor kleine deeltjes pigment die je lichaam vervolgens afvoert. Dat een moedervlek verwijderen pijnlijk is, kan een gedachte zijn die in je opkomt. Het is echter niet pijnlijk. Het voelt als een elastiekje dat tegen je huid aanschiet. Na de behandeling kan het een half uur wat branderig aanvoelen.

Advies voor nazorg

Je krijgt van onze huidtherapeut advies voor de nazorg als je een behandeling hebt ondergaan. Ook de nazorg maakt deel uit van onze methode om op een veilige manier moedervlekken te verwijderen of te verminderen. Je krijgt direct na de behandeling bovendien een verkoelende crème aangebracht op de behandelde plek. Deze crème bevat een zonbeschermer en je krijgt daarnaast als advies om de moedervlek te beschermen tegen de zon. Het kan zijn dat er een korstje ontstaat en waar je vooral niet aan moet krabben. Onze huidtherapeut voorziet je van een uitgebreid advies over de nazorg.

Je huid na de behandeling

Het is normaal dat de behandelde moedervlek er eerst wat donkerder uitziet. Het uit elkaar geschoten pigment komt namelijk wat meer naar boven en er kan mogelijk een zwelling ontstaan. Er vormt zich na de behandeling een vliesje en dat valt na ongeveer vijf dagen als een korstje van je huid. Je ziet dat de huid die daaronder zichtbaar is geworden een roze kleur heeft. Onze laserbehandeling is efficiënt, veilig en voorkomt dat er littekens ontstaan.

Boek een consult

Wil jij op een veilige manier een moedervlek laten verwijderen? Boek direct een eerste gratis consult bij een van de vestigingen van Huidzorg Laserklinieken. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij staan graag voor je klaar.

 

 

 

 

 

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken