Maakt een gezonde huid ons gelukkiger?

Je gezicht is een deel van je lichaam dat vrijwel altijd in de spotlight staat. Je kijkt een ander aan als je daarmee in gesprek bent, maar ook bij een nieuwe ontmoeting. Heb je een slechte huid met puistjes, acne, rimpels of littekens dan kan jij je daardoor minder zeker voelen. Dit hoeft niet zo te zijn, maar als je mocht kiezen dan wil je toch graag dat je huid er gezond uitziet? Een gezonde huid laat namelijk niet alleen je gezicht stralen, maar je hele persoonlijkheid. Het klinkt daarom volkomen logisch dat een gezonde huid ons gelukkiger maakt. Denk maar eens bij jezelf na, want van een puist op je gezicht word je al niet vrolijk. Laat staan als je echte huidproblemen hebt. Er zijn allerlei manieren om je huid gezonder te maken en je geluksgevoel te verhogen. Daar laten wij je hier graag kennis mee maken.

Sporten is gezond voor je huid

Sport en beweging zijn ideaal om een gezonde huid te bevorderen. Het effect van sporten is groot en dit heeft onder meer te maken met een verbeterde doorbloeding. Een optimale doorbloeding zorgt ervoor dat je huid strak en stevig blijft. Dit heeft natuurlijk ook als voordeel dat een gezonde huid je er jonger uit laat zien. Bovendien zorgt intensieve beweging ervoor dat je spieren zich inspannen om daarna te ontspannen. Er zitten ook spieren in je gezicht en sporten zorgt er bijvoorbeeld voor dat de expressielijnen een zachtere vorm aannemen. Een ander belangrijk voordeel van sporten om een gezonde huid te krijgen, heeft betrekking op de afvoer van afvalstoffen. De zweetdruppels die zich op je gezicht vormen, nemen afvalstoffen mee naar buiten. Dit zorgt voor een meer glanzende huid en vermindert bovendien onzuiverheden.

Gezond eten voor een gezonde huid

Een gezonde levensstijl vormt de basis voor een gezonde huid. Een belangrijk onderdeel daarvan heeft betrekking op voeding voor een gezonde huid. Je huid heeft als grootste orgaan van het lichaam verschillende voedingsstoffen nodig. Om een snelle veroudering van je huid te voorkomen, is het bijvoorbeeld belangrijk om voedingsmiddelen te nemen met antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen die onder meer aanwezig zijn in allerlei kleurrijke fruitsoorten en groente, zoals in broccoli, spinazie, gele paprika, frambozen, bosbessen en zoete aardappel. Daarnaast zijn er nog een aantal superfoods die goed zijn voor je huid, zoals rauwe honing, zeewier en gojibessen. Om een gezonde huid te krijgen, is het eveneens belangrijk om ontstekingen te voorkomen. Krijg je onvoldoende omega 3-vetzuren binnen dan is dit vaak merkbaar aan een droge of acne huid. Goede voedingsbronnen hiervoor zijn onder meer vette vis, zoals zoute haring, zalm en makreel.

huidverzorging-huidzorgklinieken

 

Dagelijkse huidverzorging

Er is nog een manier om je huid gezonder te maken en dat is door aandacht te besteden aan huidverzorging. Hierbij is het van belang om op basis van je huidtype, zoals een gevoelige of vette huid, de juiste producten te gebruiken. Reinig elke dag de huid van je gezicht en gebruik een verzorgende dagcrème en nachtcrème. Denk ook aan bescherming tegen uv-stralen. Breng daarom zonnebrandcrème aan met een hoge SPF om zonneschade tegen te gaan.

Huidproblemen aanpakken

Sommige mensen zijn van nature gezegend met een gezonde huid en dragen daar zelf aan bij door te sporten en gezond te eten. Heb jij last van huidproblemen dan ervaar je dat wellicht als storend. Misschien heb je last van acne of van rimpels in je gezicht die je ouder doen laten lijken dan je werkelijk bent. Er zijn allerlei soorten huidproblemen aan te pakken om tot een gezonde huid te komen. Ook als je littekens hebt, zoals acne littekens is het mogelijk om je huid er gezonder uit te laten zien. Overigens zijn er tips om littekens te voorkomen en verschillende behandelingen om een gezonde huid te krijgen.

Peeling voor je huid

Een peeling is een perfecte behandeling om de huid van je gezicht weer te laten stralen. Je krijgt er een gezonde uitstraling van, want een peeling haalt de dode huidcellen van je huid af. Hierdoor krijgen jonge cellen de gelegenheid om naar voren te komen en ziet je gezicht er weer fris uit. Onze huidtherapeuten hebben allerlei peelings tot de beschikking voor verschillende huidtypen en effecten, zoals lichte en milde peelings, maar ook sterke peelings. Je huid moet wel herstellen na een peeling en hoelang het herstel duurt, is afhankelijk van de sterkte.

Laserbehandeling voor je huid

Je hebt bij ons ook de mogelijkheid om een gezonde huid te krijgen door een laserbehandeling voor huidvernieuwing te ondergaan. De laser schiet minigaatjes in je huid om de weg vrij te banen voor de energie. Dit heeft als effect dat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd en zorgt voor een strakke huid. Heb je last van acne en wil je een gezondere huid? Ook dan komt een laserbehandeling van pas net als dat het mogelijk is om met een laser rimpels en lijntjes te verminderen.

Wil jij ook een gezonde huid om je geluksgevoel te vergroten? Boek vrijblijvend een consult bij Huidzorg Laserklinieken in een vestiging naar keuze.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken