Wat is de oorzaak van steelwratjes?

Steelwratjes ofwel fibromen zijn herkenbaar als een huiduitstulping met een steeltje of als een bobbeltje. De oorzaak van steelwratjes is niet geheel duidelijk, maar er zijn meerdere factoren die mogelijk een rol spelen. Steelwratjes ontstaan in ieder geval door te huidcellen aangemaakt worden, maar de oorzaak daarvan is verschillend. Heb jij steelwratjes op je lichaam en vind je deze niet mooi of ondervind je er hinder van, zoals tijdens het ontharen? Steelwratjes zelf verwijderen is mogelijk, maar geeft niet altijd een optimaal resultaat. Bovendien loop je risico op huidbeschadiging als je bijvoorbeeld een schaartje gebruikt. Wil je op een professionele manier steelwratjes laten verwijderen dan ben je bij ons in vertrouwde handen.

Oorzaak steelwratjes

Steelwratjes verschijnen veelal spontaan en komen vooral voor in het halsgebied, onder de borsten bij je bh-bandje, rond de oogleden en in de oksels. Steelwratjes komen onder meer vaak voor op de warme delen van je lichaam. Een mogelijke oorzaak van steelwratjes is overgewicht, maar ook de leeftijd speelt een rol net als de genen. Heb je last van hormoonschommelingen dan is dit eveneens een mogelijke oorzaak voor steelwratjes. Steelwratjes verschijnen bijvoorbeeld vaak spontaan bij vrouwen in de menopauze. Je loopt ook meer risico op het ontstaan van steelwratjes bij diabetes mellitus. Daarnaast zijn wondjes die slecht genezen net als schurende kleding, wrijving van kettingen of huid op huid eveneens mogelijke oorzaken van steelwratjes. Overigens zijn steelwratjes niet besmettelijk.

Steelwratjes herkennen

Steelwratjes komen in verschillende verschijningen voor en je herkent ze eenvoudig. Je ziet een uitstulping op je huid met een diameter tot 5 mm en met een lengte tot 10 mm. De meest herkenbare vorm is een wratje op een steeltje, vandaar de naam steelwratje. Er zijn echter ook steelwratjes die een gelijke verhouding hebben en bijvoorbeeld cilindervormig of bolvormig omhoog staan. Zo zijn er tevens steelwratjes die een draadvormig uiterlijk of een gelaagde vorm hebben. Doorgaans geven steelwratjes geen klachten, maar het komt voor dat ze op den duur bijvoorbeeld gaan jeuken of irriteren. Dat is dan ook een prima reden om steelwratjes te laten verwijderen.

Steelwratjes verdwijnen niet vanzelf

Steelwratjes verschijnen spontaan, maar verdwijnen helaas niet vanzelf. Je hebt bovendien kans dat het steelwratje zelfs groter wordt. Een reden om steelwratjes te verwijderen, is omdat je deze bijvoorbeeld ontsierend vindt. Het komt ook voor dat als de steelwratjes niet direct in het zicht zitten je er toch hinder van ondervindt. Bijvoorbeeld als ze in je oksel zitten en je bij het ontharen met een scheermesje er steeds tegenaan komt. Ontdek je bij jezelf een steelwratje dat je cosmetisch storend vindt of waarvan je hinder ondervindt, laat deze dan snel verwijderen. Ze hebben namelijk de neiging om door te groeien en de behandeling is gemakkelijker als ze minder groot zijn.

Zo verwijderen wij steelwratjes

Wij behandelen steelwratjes op een betrouwbare manier door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Zapper. Doorgaans is een enkele behandeling voldoende en is er sprake van een mooi resultaat. Er vindt bij behandeling met de Zapper verdamping van de huid plaats. Na de behandeling komt er veelal een korstje op de huid die na vijf tot zeven dagen verdwijnt. Er blijft dan een nog even een lichtroze plekje te zien, maar na een aantal weken heeft het plekje je normale huidskleur weer aangenomen. Het is aan te raden om uit de zon te blijven als je bij ons voor een behandeling komt. Houd rekening met een zestal weken voor de behandeling en na de behandeling. Gebruik ook een zonnebrandcrème met een hoge factor en krab niet aan de korstjes die ontstaan om huidbeschadiging en infectie te voorkomen.

Wat zijn de kosten?

De kosten steelwratjes verwijderen zijn afhankelijk van het aantal behandelingen. Wij hanteren een prijs per behandeling, maar veelal is er maar één behandeling nodig. In enkele gevallen komt het voor dat er twee behandelingen nodig zijn voor het verwijderen van steelwratjes. Naast dat de kosten per behandeling een rol spelen, hangt het tarief eveneens af van de grootte van het steelwratje en het aantal. Daarom zijn er variaties in de tarieven voor huidafwijkingen per behandeling. Je krijgt voordat wij met een behandeling starten altijd eerst een gratis consult. Onze huidtherapeut bekijkt je steelwratje en maakt een behandelplan met overzicht van het aantal behandelingen en de kosten ervan. Je zit nergens aan vast en hoeft pas na het eerste gratis consult te laten weten of je de behandeling wilt starten.

Boek een gratis consult

Heb je steelwratjes die je op een betrouwbare en professionele manier wilt laten verwijderen? Boek dan nu je gratis consult bij Huidzorg Laserklinieken in een vestiging van je voorkeur. Onze huidtherapeuten hebben een BIG-registratie en in onze klinieken zijn er al meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd. Je komt bij ons dan ook in vertrouwde handen terecht en krijgt een persoonlijke behandeling op maat.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken