Wat is microneedling?

Microneedling is een effectieve behandelmethode om op basis van een mechanische techniek huidproblemen te verbeteren. Onze huidtherapeuten maken gebruik van de Dermapen 4 en de I’M microneedling pen om daarmee over de huid te gaan. De term microneedling verwijst naar de minuscule naaldjes waarmee de pen is uitgerust. De pen die wij gebruiken beschikt over 36 naaldjes en daarmee is het mogelijk om in de huid mini microkanaaltjes te maken. Dit stimuleert de aanmaak van elastine en collageen.

Microneedling voor strakke en egale huid

Microneedling is onder meer toe te passen als je graag een sterkere, gezondere en meer egale huid wenst. De bevordering van aanmaak van elastine en collageen zorgt namelijk voor het vernieuwen en het verstevigen van de huid. Daarnaast biedt microneedling de mogelijkheid om actieve ingrediënten in je huid in te brengen. Het voordeel is dat de opname van bijvoorbeeld hyaluronzuur of vitamine C in je huid met wel 40 tot 80% te vergroten is.

Indicaties voor microneedling

Ben je niet helemaal tevreden over je huid en zie je graag een algehele huidverbetering? Microneedling biedt uitkomst net als wanneer je huid er wat dof uitziet en je meer wilt stralen. Deze behandeling is eveneens effectief bij indicaties als fijne rimpels of als er sprake is van huidveroudering. Heb je acnelittekens? Ook dan biedt een behandeling met microneedling uitkomst. De littekens vervagen hierdoor, zodat deze minder zichtbaar en onopvallend aanwezig zijn.

  • Huidverbetering in het algemeen
  • Doffe huid verbeteren
  • Fijne rimpels verminderen
  • Acnelittekens verminderen

Zijn er meerdere soorten microneedling behandelingen?

Er zijn verschillende soorten microneedling behandelingen beschikbaar, zodat er altijd afstemming plaatsvindt op basis van de indicatie, je wensen en je huid. Een voorbeeld van een methode is een oppervlakkige behandeling met microneedling, zoals Glow facial of Mela lightning. Wij passen daarnaast ook diepe, medische behandelingen toe, zoals Firm facial. De microneedling prijs die wij rekenen, is afhankelijk van het type en aantal behandelingen.

Glow facial

De Glow facial behandeling richt op celvernieuwing met het inbrengen van vitamine C met een concentratie van 70%. Je huid krijgt hierdoor een antioxidant boost en die zorgt voor een betere bescherming tegen vrije radicalen en het verbeteren van de algehele huidstructuur. Het huidverouderingsproces is hiermee te vertragen, zoals het verminderen van de ontwikkeling van rimpels en pigment. Je huid krijgt er een volle en gladde uitstraling van met een mooie glow. Ook kan deze peeling helpen om een gevoelige en beschadigde huid te herstellen en te versterken.

Mela lightning

Een ander voorbeeld van een oppervlakkige microneedling behandeling betreft Mela lightning. Deze cosmetische behandeling is onder meer geschikt om toe te passen bij problemen met pigment, zoals melasma ofwel zwangerschapsmasker. De behandeling zelf bestaat uit het inbrengen van tranexaminezuur in je huid. De aanmaak van pigment wordt door dit ingrediënt geremd. Het pigment is hierdoor te verminderen en verergering is te voorkomen. Mela ligthning is een van de behandelingen die geschikt is om in de zomer toe te passen. Je huid wordt er sterker door en krijgt een betere bescherming tegen zonschade. Ook is er sprake van het hydrateren van je huid.

Diepe, medische microneedling

Het najaar is in het bijzonder geschikt om een diepe, medische microneedling behandeling uit te voeren. Deze behandelmethode passen wij onder meer toe als je last hebt van diepe rimpels of als je acnelittekens als ontsierend ervaart. Overigens geldt voor microneedling dat het resultaat te optimaliseren is door Dermaceutic en Renophase producten te gebruiken. Je krijgt hierover uiteraard advies van onze huidtherapeut. De diepe microneedling behandeling die wij toepassen, betreft Firm facial.

Firm facial

Naast acnelittekens zijn rimpels of huidveroudering uitstekend te behandelen met Firm facial. Het verschil met een oppervlakkige behandeling is dat de peeling die gecombineerd wordt met de microneedling dieper in de huid komen. Dit zorgt voor een schadeprikkeling in de diepe huidlaag. Er vindt hierdoor een optimale stimulatie plaats van de aanmaak van elastine en collageen. Het effect is dat de structuur van de huid verbetert en dat rimpels en pigmentvlekken verminderen. Voor de Firm facial worden TCA 12%, TCA 15%, TCA 18% of een TCA cosmo peel ingezet.

Hoe verloopt de behandeling?

Huidproblemen met microneedling behandelen, verloopt bij ons aan de hand van een aantal stappen. Deze stappen kunnen bij elke microneedling behandeling anders zijn. Wij zorgen dat de behandeling gepersonaliseerd is en bij uw huidtype en/of aandoening aansluit. Hier een voorbeeld van hoe een behandeling eruit kan zien. Onze huidtherapeut begint met het reinigen van je huid. Daarna maken wij gebruik van Foamer met 15% glycolzuur om de dode huidcellen van je huid te verwijderen (exfoliëren). Hierna volgt het aanbrengen van een milde peeling die ervoor zorgt dat je huid meer toegankelijk is voor actieve ingrediënten. Vervolgens wordt een vitamine C of een TCA peeling aanbracht waarna de microneedling ingezet wordt. Tot slot brengt de huidtherapeut een retinol serum of actieve bestandsdelen aan die door de microneedling dieper in de huid kunnen komen.

Wil je jouw huid verbeteren met microneedling? Boek een gratis eerste consult en ga vrijblijvend in gesprek met onze huidtherapeut.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken