Laserontharing bij ongewenste haargroei

Heb je last van ongewenste haargroei? Dan ben je niet de enige, heel veel mensen hebben er namelijk last van. Haargroei wordt genetisch bepaald in combinatie met hormonen. Ongewenste haargroei verschilt per persoon, zo heeft de een wat donshaartjes en de ander dikke donkere haren. Bij vrouwen komt ongewenste haargroei veel voor in het gezicht, de hals, de borst en rond de tepels en onderbuik. Bij mannen is het vaak op plaatsen als de buik, borst, schouders, rug of nek.

Ongewenst haargroei verwijderen

De meest voorkomende manieren om ongewenste haargroei te verwijderen zijn scheren met een scheermesje of waxen. Vaak zorgen deze manieren voor vervelende rode bultjes, jeuk of ingegroeide haartjes. Een andere maar vaak minder bekende methode is laser ontharing. Ontharing door middel van laseren stopt de haargroei en zorgt voor een glad, maar ook blijvend resultaat.

Hoe werkt laser ontharen?

De lasertechniek die gebruik wordt bij het ontharen werkt met flitsen. Deze flitsen merk je zelf bijna niet maar dankzij een flits worden meerdere haren vernietigd. Doordat er tijdens een flits meerdere haren vernietigd worden is het eenvoudig om grotere oppervlaktes te verwijderen. Tijdens de laserbehandeling wordt de huid steeds gekoeld. Door de koeling is de behandeling bijna pijnloos.

De voordelen van een laserbehandeling

  • De ongewenste haargroei wordt verminderd in zoverre dat het mogelijk is om te stoppen met scheren.
  • Het pijnniveau is lang niet zo hoog als bij waxen. De eerste laserbehandeling kan gevoelig zijn, maar dat is in de daaropvolgende behandelingen een stuk minder.
  • Het kan op alle plaatsen van het lichaam en ook grote oppervlaktes kunnen relatief snel behandeld worden.
  • Het is een investering maar weegt op tegen de totale aanschafkosten van alle scheermesjes en/of waxbehandelingen.

Wat je moet weten over ontharen met laser

  • Er zijn enkele sessies nodig om resultaat te zien. Gemiddeld kost dit 6 tot 8 behandelingen. Tussen de behandelingen moet een rustperiode zitten van minimaal 6 weken.
  • Laseren werkt niet even goed op iedere huid. Gelukkig beschikken wij over meerdere soorten lasers om verschillende huidtypen te kunnen behandelen.
  • Niet iedere behandelaar is gecertificeerd. Kies voor een kwalitatieve huidzorg kliniek om de kans op verbranding of littekens te voorkomen.

Benieuwd of laser ontharing iets voor jou is? Bij huidzorg klinieken kan je een gratis 1e en vrijblijvend consult aanvragen bij al onze klinieken. Zo is er altijd een kliniek bij jou in de buurt.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken