Acné behandelen

Acné, in de volksmond ook wel jeugdpuistjes genoemd, is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in het leven mee te maken krijgt. De mate waarin en de leeftijd waarop kunnen enorm verschillen.

Huidzorg Klinieken biedt uitkomst bij de bestrijding van actieve acné, maar ook na het ontstaan van littekens door acné. Afhankelijk van je situatie wordt (een combinatie van) microdermabrasie, peeling of laserbehandeling ingezet.

Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Bel, of reserveer direct.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • :

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • :

Acné behandelen in beeld

Je vindt ons in:

Naar vestigingen

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Hoe gaat Huidzorg Klinieken te werk?

Voor alle behandelingen hanteren wij een 3-stappen-plan:

Stap 1: Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek   

 • In de vestiging van je keuze
 • Volop ruimte om vragen te stellen aan de behandelend specialist
 • Behandelplan op basis van jouw situatie

Hierna neem je de beslissing of je de behandeling in gang zet.

Stap 2: De laserbehandeling(en)

We ontvangen je in een van onze vestigingen voor de eerste behandeling. Aansluitend maken we een vervolgafspraak.

Stap 3: Nazorg

 • Wij geven advies over wat je wel en niet mag doen tijdens en na de behandeling
 • Ook na afronding van de behandelingen zijn wij bereikbaar en staan voor je klaar

Wat is de oorzaak van mijn acné?

Hoe ontstaat acné? De oorzaak van acné is afhankelijk van verschillend factoren.

Dit zijn de belangrijkste oorzaken op een rij:

Hormonen

Voornamelijk tijdens de pubertijd zijn hormonen de oorzaak van acné. Het lichaam maakt dan androgeen aan die de talgproductie beïnvloeden.

Overtollige talgproductie

Te veel talg kan ervoor zorgen dat de poriën sneller verstopt raken. Daarnaast  is er vaak een snelle verhoorning van de huid zodat talg meer ophoopt in de huid waardoor acné zich sneller vormt.

Bacteriën

De bacterie Propionibacterium acnés is een bacterie die voorkomt in de talgklier. Deze bacterie reageert sterk op een teveel aan talg. De bacterie vermenigvuldigt zich ontzettend snel en zet talg om in vrije vetzuren. Dit zorgt uiteindelijk voor een ontsteking in de talgklier.

Ontstekingen

Bij ontstekingen produceert het lichaam extra witte bloedcellen om ongewenste bacteriën te bestrijden. Deze bloedcellen kunnen zorgen voor zwelling en roodheid bij de puistjes

Genen

Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van acné ook voor een deel in de genen kan liggen. Hebben je ouders last van acné gehad? Dan is de kans groot dat jij ook dezelfde soort acné hebt.

Voeding

Hoewel hier nog weinig harde bewijzen voor zijn wordt steeds duidelijker dat voeding wel degelijk een invloed kan hebben op acné. Uit studies blijkt dat vooral het eten en drinken van melkproducten en producten met een hoog suikergehalte invloed kunnen hebben op het ontstaan van acné. Gezonde voeding kan dus ook helpen bij acné bestrijden.

Wij kunnen jouw acné behandelen. Neem contact op en kom vrijblijvend langs voor een gesprek met onze huidtherapeuten!

Kunnen alle soorten acné behandeld worden?

Er bestaan verschillende vormen van acné. Bijvoorbeeld acné vulgaris (jeugdpuistjes), acné conglobata (heftige ontstekingen), acné tarda (acné op oudere leeftijd), acné rosacea of acné inversa (acné in liezen of oksels, ook wel hidradenitis suppurativa genoemd).

De acné kan zich uiten in verschillende vormen. Zo kun je last hebben van gesloten of open comedonen (mee-eters). De meeste mensen kennen vooral de open comedonen waarbij je een zwart puntje op de huid ziet. Gesloten comedonen hebben geen duidelijke opening van de talgklier en zien er uit als een wit bultje op de huid. Deze zijn vooral voelbaar en zichtbaar wanneer je de huid spant.

Naast comedonen kun je ook last hebben van pustels (puistje met wit kopje erop) of papels (grote rode ontsteking).

Wij kunnen bijna alle vormen van acné bestrijden. Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek en ontdek de mogelijkheden!

Wat kost de behandeling?

Valt het verwijderen van acné onder mijn verzekering?

Het behandelen van acné littekens wordt vaak wel vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het aanvullende pakket. Wij raden aan om je polis goed door te lezen. Onze huidtherapeuten kunnen je hier ook van advies voorzien. Als je er niet zeker over bent raden wij aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Is de behandeling gevaarlijk? Wat zijn de risico’s?

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Leefregels voor acné behandelen

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Behandelingen voor/ na

Actieve Acne voor de behandeling - Acne behandelen - Huidzorg KliniekenActieve acne na de behandeling - Acne behandelen - Huidzorg Klinieken
Actieve acne voor de behandeling - Acne behandelen - Huidzorg KliniekenActieve acne na de behandeling - Acne behandelen - Huidzorg Klinieken
Acne litteken voor de behandeling - Acne en Littekens verwijderen - Huidzorg KliniekenAcne litteken na de behandeling - Acne en Littekens verwijderen - Huidzorg Klinieken

Acné behandelingen

Acne (jeugdpuistjes) behandelen - Huidzorg Klinieken

Actieve acné

Acné, ook wel (jeugd)puistjes genoemd, is een veel voorkomende huidaandoening. Voorkeurslocaties zijn het gezicht, de borst en de rug. Actieve acne is goed te behandelen.

Lees meer
Acne littekens verwijderen - Littekens verwijderen - Huidzorg Klinieken

Acné littekens

Tijdens je jeugd, maar ook erna, kun je last krijgen van acné. Soms is de acné zo hardnekkig dat er ontstekingen ontstaan die uiteindelijk resulteren in acné littekens. Ook krabben en pulken aan de acné kan cosmetisch storende littekens tot gevolg hebben.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Heel erg goed

De dames zijn erg vriendelijk, klantgericht en professioneel. Ik had me vergist in de tijd voor mijn afspraak en hier hebben ze echt actief in meegedacht en gezocht naar een [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
  - Utrecht - 26 maart 2020

  Uitermate deskundig (donkere huid)

  Ik kwam bij deze kliniek, omdat ik last heb van overbeharing in mijn gelaat en andere plekken. Bovendien bieden zij een lasertechniek aan voor donkere huidtypes. Na 6 behandelingen is [...]
  Zou je ons aanbevelen? Ja
   - Amsterdam - 22 maart 2020

   Na twee keer laseren was alles weg

   Ik wilde graag mijn ouderdomsvlekken op mijn armen weg laten halen. Na twee keer laseren zijn ze allemaal verdwenen.
   Zou je ons aanbevelen? Ja
    - Vianen - 22 maart 2020

    De dienstverlening is professioneel en duidelijk

    Ik heb vier behandelingen gehad en het resultaat is prima. Verder is de medewerkster vriendelijk, professioneel en deskundig.
    Zou je ons aanbevelen? Ja
     - Bergen op Zoom - 17 maart 2020

     Tarieven acné behandelen

     We nodigen je graag uit voor een (vrijblijvend) intakegesprek om te bespreken hoe we jouw acné het beste kunnen behandelen. We stellen een helder plan van aanpak op en bieden meteen duidelijkheid over het aantal behandelingen. Zo is er van te voren duidelijkheid over het aantal behandelingen. Omdat wij werken met vaste tarieven weet je ook direct wat de kosten zijn voor de acné behandeling.

     Combinatie therapie

     BehandelingPrijs per behandelingOpmerking
     Acné/ littekensDieptereiniging, Peeling of Microdermabrasie & Laser€ 160,-40 minuten

     Fractional CO² Laser t.b.v. Acnelittekens

     GebiedPrijs per behandelingOpmerking
     Hele gelaat€ 525,-circa 3 behandelingen
     Wangen€ 325,-circa 3 behandelingen
     Rond ogen€ 250,-circa 3 behandelingen
     Bovenlip€ 225,-circa 3 behandelingen
     • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
     • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
     • Persoonlijke behandeling op maat
     • BIG geregistreerde huidtherapeuten
     • 20+ jaren ervaring

     Ontvang onze gratis brochure

     Team in beeld

     Lasers in beeld

     Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

     Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

     Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.