Acne littekens verwijderen

Tijdens je jeugd, maar ook erna, kun je last krijgen van acne. Soms is de acne zo hardnekkig dat er ontstekingen ontstaan die uiteindelijk resulteren in acne littekens. Ook krabben en pulken aan de acne kan cosmetisch storende littekens tot gevolg hebben.

Acne littekens zijn zichtbaar als deukjes en putjes in je huid. Gelukkig kunnen dit soort littekens prima behandeld worden met laser. Dankzij onze vele lasers kunnen wij ieder huidtype behandelen.

Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Bel, of reserveer direct.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
AVG*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
AVG*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Je kan met ons in contact komen via onze email, via onze website of telefonisch. Dan kunnen wij met jou vrijblijvend en gratis een consultgesprek plannen met een van onze huidtherapeuten in een van de zes vestigingen.

Tijdens het consult kijken wij naar jouw situatie en je hulpvraag om aan de hand daarvan een behandelplan vast te stellen. Je weet dan precies waar je aan toe bent, hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat je kan verwachten. Daarna maken wij een afspraak voor de eerste behandeling. Indien er tijd is na het eerste consultgesprek en het doornemen van de algemene voorwaarden en informed consent is het mogelijk direct de behandeling te starten.

Na de eerste behandeling plannen wij direct de volgende afspraak, waarbij wij rekening houden met het besproken aantal wachtweken. Je krijgt adviezen mee voor thuis, bijvoorbeeld om je huid tegen de zon te beschermen en waar je verder rekening mee moet houden. Dit alles om tot een optimaal resultaat te komen en je huid zo mooi mogelijk te houden. Je kan altijd na de behandeling vragen stellen of als je later thuis bent per email of telefonisch.

Er zijn gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de diepte van het litteken en het soort litteken. Er zijn meerdere soorten littekens. Bijvoorbeeld ice pick ofwel een ijspriempje als gaatje in de huid is net even wat lastiger te behandelen. Er zijn in dit geval vaak meerdere behandelingen nodig.

De littekens zijn na de behandeling niet volledig verdwenen, maar wij streven ernaar om een zo hoog mogelijk percentage te bereiken. Het doel van de behandeling is om de zichtbaarheid te verminderen. Het komt voor dat een litteken na de behandeling vrijwel niet meer zichtbaar is, maar dit is onder meer afhankelijk van de kleur, diepte en locatie van het litteken. Wij proberen een zo hoog mogelijk resultaat te bereiken en vooraf schetsen wij voor de duidelijkheid een beeld van het te verwachten resultaat.

Het is niet mogelijk om alle soorten littekens te behandelen. Het gaat dan onder meer om zogenoemde keloïd littekens, waarbij er sprake is van veel activiteit in de huid. Ook speelt het huidtype een rol om gebruik te maken van een bepaald soort laser of dat microneedling uitkomst biedt. Bepaalde huidtypes hebben bijvoorbeeld meer risico op pigmentatie en dan is het niet mogelijk om alle beschikbare middelen in te zetten. In dat opzicht zijn niet alle soorten littekens even goed te behandelen.

Het is mogelijk om doorgaans alle lichaamsdelen te behandelen. Het mooiste resultaat is echter te behalen in het gelaat. Dat komt omdat collageen in de huid van het gelaat het beste reageert. Op de rug is wat dat betreft het bindweefsel wat dikker net als de huid en daardoor lastiger te behandelen. Het resultaat van het behandelen van acne littekens op de rug is dan ook minder in vergelijking met het gelaat.

In bepaalde gevallen valt de behandeling onder de aanvullende zorgverzekering. Het is net als bij het behandelen van actieve acne afhankelijk van de polis welke voorwaarden van toepassing zijn, zoals een leeftijdsgrens. Informeer daarom bij de zorgverzekeraar wat de voorwaarden zijn voor het behandelen van acne litteken om een vergoeding te krijgen.

Wij hebben meerdere behandelopties voor acne, zoals peeling, microneedling, CO2 laser of een Erbium Glass laser inzetten. Een combinatie van behandelopties is eveneens mogelijk. Dit is afhankelijk van waar de littekens zitten net als van de persoonlijke wensen en het doel. Tijdens een consultgesprek komen deze aspecten aan de orde en volgt er een behandelplan op maat.

Het is belangrijk om de huid voor te bereiden met de juiste producten om de huid actief en sterk te maken. Het is eveneens van belang dat er in de huid genoeg collageenactiviteit is. Hiervoor is onder meer vitamine C op de huid te gebruiken net als retinol om de activiteit van collageen te bevorderen. Dit is belangrijk om bindweefsel aan te maken. Bij een minder actieve huid is het resultaat minder mooi. Betreffende nazorg is het aan te raden om een zonbeschermer voor de huid te gebruiken. De huid is na behandeling vaak wat beschadigd en hierdoor ontstaat er een groter risico op pigmentatievlekken door uv-licht. Overigens mag de huid voorafgaand aan de behandeling evenmin zongebruind zijn. Verder krijg je na de behandeling afhankelijk van de intensiviteit van de behandeling het advies bepaalde nabehandelingsproducten te gebruiken.

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Meer informatie over de kosten van deze behandeling lees je bij de tarieven.

Acne littekens verwijderen in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia Huidanalyse

Acne littekens verwijderen resultaten

Onze klanten aan het woord

Zeer goed

Ik kon snel terecht e de behandeling ging veel sneller dan ik gedacht had. Inderdaad gevoel van elastiekje tegen he huid.
- Best

Super

Heel tevreden, snelle resultaten en totaal niet pijnlijk.
- Limburg

Geruststellend en goede informatie.

Toen ik als eerste aankwam werd ik meteen goed ingelicht. Ze stelde mij meteen op mijn gemak en beantwoord al mijn vragen duidelijk. Fijne behandeling met het gewenste resultaat. Kortom ben ik zeer tevreden!
- Lommel

Ik kom er graag terug!

Zichtbaar resultaat naar enkele keren! Heb er nu 6 in totaal opzitten.
- Helmond

Ben erg tevreden Er wordt goed geluisterd mee gedacht en deskundig gewerkt.

Ik heb een erg prettige ervaring. Heb een aantal verschillende behandelingen gehad behandeld door Marloes ze is erg leuk en professioneel. Ben in het verleden meerdere plekken geweest voor mijn probleem en uiteindelijk hier echt goed geholpen! Behandeling zijn laser ontharen , permanente make-up verwijderd en huidvernieuwing.
- Almere

Top behandelingen

Laser ontharen gaat snel en zo goed als pijnloos. Super blij mee het resultaat!
- Amsterdam

Een goede service

De behandeling doet geen pijn.
- Utrecht

Zeer goed resultaat

De behandeling (steelwratjes en ouderdomsvlekken verwijderen) op zich is niet erg prettig, want het is zonder verdoving, maar is wel te doen. Carmen zelf is deskundig, vriendelijk en geduldig. Ze legt duidelijk uit wat er mogelijk is en wat er gaat gebeuren en ze staat open voor vragen. Ook na de behandeling wordt na een periode gevraagd hoe het verder gegaan is en of ik tevreden was. Ik kan Carmen van huidzorgkliniek in Best daarom zeker aanbevelen.
- Best

Deskundig & vriendelijk

Carmen heeft mij op een hele fijne wijze geholpen. Ze was vriendelijk, duidelijk en deskundig. Het litteken is na de behandeling een stuk minder dik. Zeker nog niet helemaal weg, maar dat was van tevoren goed uitgelegd; het beoogde resultaat van de behandeling was duidelijk van tevoren gecommuniceerd.
- Utrecht

Geweldig Top!

Ik ben blij dat ik uiteindelijk bij deze kliniek terecht gekomen ben! Zo een vriendelijke en duidelijke uitleg wat ik daar gekregen heb! En de behandeling was echt professioneel! Beter kan niet!
- Roermond
799 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

Acne littekens verwijderen tarieven

We nodigen je graag uit voor een (vrijblijvend) intakegesprek om te bespreken hoe we jouw acné het beste kunnen behandelen. We stellen een helder plan van aanpak op en bieden meteen duidelijkheid over het aantal behandelingen. Zo is er van te voren duidelijkheid over het aantal behandelingen. Omdat wij werken met vaste tarieven weet je ook direct wat de kosten zijn voor de acné behandeling.

Acnebehandelingen

Behandeling Prijs per behandeling
Acne Milkpeel € 115,-
Actief acne Milkpeel + YAG laser € 175,-
Acnelittekens TCA gelaat € 200,-
Acnelittekens TCA hals en decolleté € 220,-
Acnelittekens LED voor littekens (20 minuten) € 100,-

Fractional CO² Laser t.b.v. Acnelittekens

Gebied Prijs per behandeling
Hele gezicht € 525,-
Hele gezicht
+ 3x LED op dag 3,6 en 10
€ 750,-
Wangen € 350,-
Rond ogen € 275,-
Rondom mond € 275,-

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

  • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
  • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
  • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
  • Persoonlijke behandeling op maat
  • BIG geregistreerde huidtherapeuten
  • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*

Onze huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn specialisten in hun vakgebied. Zij helpen je graag verder met deskundig advies, ondersteuning, begeleiding én behandeling.

Marlous Soesbergen

Huidtherapeut

Karin Aalbers

Huidtherapeut

Gitte Danen

Huidtherapeut

Sabine Pirovano

Huidtherapeut

Carmen Schell

Huidtherapeut

Joyce Hoogerwerf

Huidtherapeut

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

© Copyright 2023 - Huidzorg Laserklinieken