Laser ontharen voor een glad en blijvend resultaat!

Ongewenste haargroei is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Haren verwijderen door middel van scheren of harsen heeft vaak rode bultjes, jeuk of ingegroeide haartjes tot gevolg. Laser ontharen zorgt voor een glad en, belangrijker, blijvend resultaat.

Wij bij Huidzorg Klinieken hebben ruim 20 jaar ervaring met laserontharing. Wij beschikken over meerdere lasers, waarmee het mogelijk is om alle 6 huidtypen (van blank/wit tot en met donker/zwart) te ontharen.

Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Bel, of reserveer direct.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*
Hidden

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*
Hidden

Ontharing door Laser in beeld

Je vindt ons in:

Naar vestigingen

Veel gestelde vragen en antwoorden over laser ontharen

Hoe gaat Huidzorg Klinieken te werk?

Voor alle behandelingen hanteren wij een 3-stappen-plan:

Stap 1: Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek   

 • In de vestiging van je keuze
 • Volop ruimte om vragen te stellen aan de behandelend specialist
 • Behandelplan op basis van jouw situatie

Hierna neem je de beslissing of je de behandeling in gang zet.

Stap 2: De laserbehandeling(en)

We ontvangen je in een van onze vestigingen voor de eerste behandeling. Aansluitend maken we een vervolgafspraak.

Stap 3: Nazorg

 • Wij geven advies over wat je wel en niet mag doen tijdens en na de behandeling
 • Ook na afronding van de behandelingen zijn wij bereikbaar en staan voor je klaar

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 6-15 behandelingen nodig om haren definitief te verwijderen. Dit is o.a. afhankelijk van de:

 • Indicatie
 • Haargroei
 • Huidtype
 • Locatie

Tijdens je 1e consult kunnen wij een goede inschatting maken van het aantal benodigde behandelingen.

Is ontharen door middel van laser pijnlijk?

Nee. Tijdens de behandeling wordt de huid steeds gekoeld en is daardoor vrijwel pijnloos.

Is laserontharing écht definitief?

Ja, nadat de laserbehandeling is afgerond is de ontharing definitief. Hierdoor is laser ontharen een betere methode dan bijvoorbeeld, scheren, harsen of epileren. In die gevallen is ontharing niet definitief.

Kan elk type haar gelaserd worden?

Nee, niet elk type haar kun je laseren. Een haar moet voldoende pigment bevatten om behandeld te kunnen worden met laser. Witte, grijze en rode haren bevatten geen pigment en zijn niet behandelbaar. Ook dunne donsharen bevatten vaak weinig pigment en zijn niet tot nauwelijks behandelbaar met lasertherapie.

Kan elk huidtype behandeld worden?

Ja en dat maakt ons uniek! Wij beschikken namelijk over verschillende lasers. De ene is perfect te gebruiken bij lichte, blanke huiden. De andere is beter geschikt voor het ontharen van een donkere huid.

Wat kost laser ontharen?

Wordt deze laserbehandeling vergoed door verzekeraars?

Veel zorgverzekeraars vergoeden laserontharing vanuit een aanvullend pakket. Deze vergoeding geldt alleen voor permanent ontharen in het gelaat bij vrouwen. Wij voldoen aan alle eisen die een zorgverzekeraar stelt om jouw behandeling vergoed te krijgen. Indien nodig kunnen wij een aanvraag indienen.

Waar moet ik voor en na de behandeling op letten?

Als je een ontharing laser behandeling ondergaat om definitief te ontharen, dan zijn er aantal punten waar je op moet letten voordat je start met de behandeling:

 • Je mag 2 tot 4 weken voor de behandeling niet harsen, epileren of blonderen
 • Vermijdt de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling
 • Het is voor de behandeling belangrijk dat er een stoppeltje zichtbaar is, scheer het behandelende gebied een paar dagen voordat de laserontharing start
 • Gebruik geen parfum of make-up op het lichaamsdeel dat behandelt wordt
 • Zorg dat het behandelende gebied niet zongebruind is. Gebruik ook geen zelf-bruinende crèmes

Nazorg:

 • Vermijd overmatige zonblootstelling en zonnebank na de behandeling. Gebruik zonnebrandcrème met een hoge factor (minimaal spf30)
 • Als de huid branderig aanvoelt kan je koude kompressen gebruiken om de huid te koelen
 • Je kunt gewoon douchen na de behandeling voor definitief ontharen
 • Nieuwe haargroei rondom het gebied mag je scheren. Harsen of epileren mag niet

Is de behandeling gevaarlijk? Wat zijn de risico’s?

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Leefregels voor laser ontharen

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Voor en na de behandeling

Oksel ontharen voor de behandeling - Laser ontharen - Huidzorg KliniekenOksel ontharen na de behandeling - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken
Transgender ontharen voor de behandeling - Laser ontharen - Huidzorg KliniekenTransgender ontharen na de behandeling - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Laserontharingen

Gezicht ontharen - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Gezicht ontharen

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei in het gezicht. Het is een veelvoorkomend probleem bij voornamelijk vrouwen, maar ook worden regelmatig mannen bij ons in de kliniek behandeld.

Lees meer
Wenkbrauwen laseren - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Wenkbrauwen laseren

De wenkbrauwen zijn een kenmerkend onderdeel van je gezicht. Je uiterlijk wordt er voor een groot gedeelte door bepaald. Het is daarom niet vreemd dat zowel mannen als vrouwen hun wenkbrauwen graag goed onderhouden.

Lees meer
Wangen laseren - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Wangen ontharen

Ongewenste haargroei op de wangen is erg vervelend. De wangen zijn onderdeel van je gezicht en daardoor altijd goed zichtbaar. Het steeds opnieuw scheren, epileren of harsen van haren op je wang is tijdrovend.

Lees meer
Bovenlip laseren - laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Bovenlip laseren

Ongewenste haargroei op je bovenlip is erg vervelend en komt met name bij vrouwen voor. Je bovenlip is onderdeel van je gezicht en daardoor altijd goed zichtbaar. Het steeds opnieuw scheren of harsen van je bovenlip is tijdrovend en niet efficiënt.

Lees meer
Kin ontharen - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Kin ontharen

Ongewenste haargroei op je kin is erg vervelend. Deze zijn vaak dikker en sterker dan bijvoorbeeld op je bovenlip. Je kin is onderdeel van je gezicht en daardoor altijd goed zichtbaar. Het steeds opnieuw scheren of harsen van je kin is tijdrovend en niet efficiënt.

Lees meer
Hals ontharen - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Hals ontharen

Ongewenste haargroei op je hals is erg vervelend. Het steeds opnieuw scheren of epileren is tijdrovend en niet efficiënt. De hals is daarnaast een gevoelige plek waardoor irritatie vaak voorkomt.

Lees meer
Oksels laseren - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Oksels laseren

Zowel mannen als vrouwen ontharen hun oksels. De oksels laseren is dan ook een van de meest populaire laserbehandelingen voor vrouwen. Maar we zien ook heel veel mannen in onze kliniek die voorgoed afscheid nemen van hun okselhaar.

Lees meer
Borsthaar laseren - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Borsthaar laseren

Epileren, harsen en waxen. Allemaal methoden om overbeharing op de borst te verwijderen. Als je deze methoden geprobeerd hebt, dan heb je ontdekt dat ze niet efficiënt en soms zelfs pijnlijk zijn. Hoe anders is het als je het borsthaar laat laseren.

Lees meer
Buik laseren - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Buikhaar laseren

Overbeharing op de buik komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Soms gaat het om beharing over de hele buik (vooral mannen). Vaak gaat het om een smalle haarstrook die als storend ervaren wordt.

Lees meer
Rug ontharen - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Rug ontharen

Veel mannen en vrouwen hebben last van overmatige groei van haar op de rug. Overbeharing op de rug wordt met name behandeld vanuit cosmetisch oogpunt. Soms kunnen de haren ook ingroeien en ontstekingen veroorzaken. Door de jaren heen hebben we duizenden mensen kunnen helpen met het verwijderen van rughaar.

Lees meer
Bikinilijn laseren - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Bikinilijn laseren

Veel vrouwen ontharen de bikinilijn door te scheren, epileren of waxen. Dit zorgt vaak voor irritatie en heeft rode bultjes tot gevolg. Waar de een veel waarde hecht aan een mooie, verzorgde bikinilijn is het voor de ander een keuze vanwege hygiëne. Welke reden jij ook hebt om je bikinilijn te ontharen; een laserbehandeling zorgt voor een blijvend resultaat.

Lees meer
Schaamstreek laseren - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Schaamstreek laseren

Het ontharen van de schaamstreek wordt door veel mannen en vrouwen minimaal 1x per week gedaan. Meestal door het haar in de schaamstreek te scheren. Dit zorgt vaak voor rode bultjes en irritatie op deze plek. Het laseren van je schaamhaar is een goed alternatief.

Lees meer
Bilnaad laseren - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Bilnaad laseren

Het ontharen van de bilnaad is een laserbehandeling die steeds vaker uitgevoerd wordt. Haren in de bilnaad zorgen soms voor vervelende ontstekingen. Daarnaast is ‘hygiëne’ is een andere veelgehoorde reden om de bilnaad te laten laseren.

Lees meer
Fistel behandelen - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Fistel behandeling

Deze aandoening komt veelal voor bij mannen. Er ontstaat een haarnetcyste in de huid rondom de bilspleet. In deze cyste kan gemakkelijk een ontsteking ontstaan met forse pijnklachten en vaak een chirurgische ingreep als gevolg. Door de haren in dit gebied te verwijderen d.m.v. laserontharing wordt de kans op een recidief beduidend minder.

Lees meer
Overbeharing bij geslachtsverandering - transgender - Laser ontharen - Huidzorg Klinieken

Overbeharing bij geslachtsverandering

Huidzorgklinieken werkt intensief samen met de genderafdeling van het VUmc om de behandeling van cliënten die geslachtsverandering (hebben) ondergaan zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Fijne behandeling!

Zeer fijne behandeling gehad van Lotte! Samen gekeken naar de mogelijkheden en verwachtingen. Lotte legt alles goed uit en de behandeling verloopt heel soepel. De resultaten na de eerste behandeling waren [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maastricht - 29 november 2022

Uitstekend

Heel erg blij met het resultaat, goede uitleg en vriendelijk personeel!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Veldhoven - 16 november 2022

Erg comfortabel en snel gedaan

Gezichts ontharen met een laser is altijd pijnlijk maar ik werd constant gerust gesteld en er werd veel gecommuniceerd over mijn pijn en wanneer welk deel van het gezicht werdt [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lelystad - 8 november 2022

Uitstekend!

Een gezellige praktijk in Almere, de medewerkers zijn vriendelijk en bij binnenkomst krijg je een lekker bakje koffie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Almere - 7 november 2022

Tarieven laser ontharen

Na je consultafspraak kan je kiezen voor een behandeling. Gemiddeld zijn 6 tot 15 behandelingen nodig.

*Combineer je behandeling met een actiegebied à € 22,50 per gebied!

Wenkbrauwen, oren, nek, oksels, vingers, handen, tepelhof, buikstreepje, tenen en voeten, deze actiegebieden in combinatie met een “normale behandeling” kost € 22,50 per keer. Dit mogen alle behandelingen zijn, dus niet alleen laser ontharen. Je kunt per keer aangeven of je deze behandeling wilt. Je mag natuurlijk ook, meerdere gebieden à € 22,50 meenemen in jouw behandeling of wisselen van te behandelen ‘actiegebied’.
Voorbeeld: je laat jouw bovenlip behandelen à € 80,- dan mag je ook nog één of meerdere actiegebieden à € 22,50 extra laten behandelen. Totaalkosten bovenlip en oksels (2) = € 102,50.

Extra actie bij populaire behandel gebieden. Korting t/m 30 juni 2023!

Profiteer nu van onze speciale actietarieven en ontvang veel voordeel op:

 • Bikinilijn inclusief bilnaad en oksels, normaal 227.50 actie 199.- per behandeling
 • Onderbenen, normaal 275.- actie 249,- per behandeling
 • Hele benen, normaal 500.-, actie 449.- per behandeling
 • Rug, normaal 350.-, actie 299.- per behandeling

Gelaat

GebiedPer behandelingOpmerking
Bovenlip€ 80,-
Kin€ 80,-
Wenkbrauwen (2)€ 80,-Actie* € 22,50
Oren€ 80,-Actie* € 22,50
Nek€ 80,-Actie* € 22,50
Bovenlip en kin€ 130,-
Hals€ 100,-
Bovenlip en kin en hals€ 150,-
Bakkebaarden€ 100,-
Wangen€ 130,-
Baard modelleren wangen€ 100,00
Baard modelleren wangen en hals€ 125,00
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden€ 160,-
Bovenlip, kin, wangen, bakkebaarden en hals€ 175,-
Gezicht incl. voorhoofd excl. hals€ 175,-
Gezicht geheel incl. hals€ 200,-

Romp

GebiedPer behandelingOpmerking
Oksels (2)€ 100,-Actie* € 22,50
Bovenarmen€ 175,-
Onderarmen€ 160,-
Armen geheel€ 225,-
Vingers€ 80,-Actie* € 22,50
Handen (2)€ 100,-Actie* € 22,50
Tepelhof (2)€ 80,-Actie* € 22,50
Gehele borsten€ 130,-
Buikstreepje€ 80,-Actie* € 22,50
Borst€ 205,-
Buik€ 180,-
Borst en buik€ 300,-
Schouders€ 250,-
Rug incl. schouders€ 350,-Nu: € 299,-
Billen€ 210,-

Benen

GebiedPer behandelingOpmerking
Liezen€ 155,-
Schaamstreek€ 180,-
Schaamstreek incl. bilnaad€ 205,-
Bovenbenen€ 325,-
Onderbenen€ 275,-Nu: € 249,-
Benen geheel incl. liezen€ 500,-Nu: € 449,-
Tenen€ 80,-Actie* € 22,50
Voeten (2)€ 100,-Actie* € 22,50
Sinus pilonidalis€ 150,00

Meer weten over de kosten voor haren weglaseren? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze vestigingen. We nemen rustig de tijd om het behandelplan door te spreken. Daarnaast schetsen we ook een helder behandelplan, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Ontvang onze gratis brochure

Team in beeld

Lasers in beeld

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

Laser ontharen, hoe werkt dat eigenlijk?

Overweeg je een laserbehandeling tegen ongewenst haar? Lees je dan goed in en laat je goed informeren door een gespecialiseerde huidtherapeut.

Een laser stuurt gebundeld licht op het haarzakje van de haren af. Omdat de concentratie zo hoog is vernietigd de bundel het haarzakje. Dat gebeurt omdat het licht wordt opgenomen door het pigment van de haarwortel. Welke vervolgens in kleine deeltjes afbreekt en wordt afgevoerd door het lichaam. Dit proces gebeurt precies zodat er geen omliggende huidstructuren worden beschadigd.

Omdat dit proces alleen effectief is in de groeifase van de haren is het belangrijk om meerdere behandelingen te doen. Niet alle haartjes zullen zich in hetzelfde groeistadium bevinden. Gemiddeld zijn er zo’n 6 tot 15 behandelingen nodig. De tijd tussen de behandeling is volledig afhankelijk van het gebied dat jij wilt ontharen.