Overbeharing bij geslachtsverandering

Huidzorg Klinieken werkt intensief samen met de genderafdeling van het VUmc om de behandeling van cliënten die geslachtsverandering (hebben) ondergaan zo goed mogelijk te laten verlopen.

Soms is het noodzakelijk om beharing in bepaalde gebieden te verwijderen voordat de werkelijke geslachtsverandering kan plaats vinden.

Wanneer de geslachtsverandering al heeft plaats gevonden of gaat plaats vinden van man naar vrouw, dan kan het zijn dat er op bepaalde locaties ongewenste haargroei aanwezig is. Ook deze haargroei kan verwijderd worden d.m.v. laserontharing.

Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Bel, of reserveer direct.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
AVG*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
AVG*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Je kan met ons in contact komen via onze email, via onze website of telefonisch. Dan kunnen wij met jou vrijblijvend en gratis een consultgesprek plannen met een van onze huidtherapeuten in een van de zes vestigingen.

Tijdens het consult kijken wij naar jouw situatie en je hulpvraag om aan de hand daarvan een behandelplan vast te stellen. Je weet dan precies waar je aan toe bent, hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat je kan verwachten. Daarna maken wij een afspraak voor de eerste behandeling. Indien er tijd is na het eerste consultgesprek en het doornemen van de algemene voorwaarden en informed consent is het mogelijk direct de behandeling te starten.

Na de eerste behandeling plannen wij direct de volgende afspraak, waarbij wij rekening houden met het besproken aantal wachtweken. Je krijgt adviezen mee voor thuis, bijvoorbeeld om je huid tegen de zon te beschermen en waar je verder rekening mee moet houden. Dit alles om tot een optimaal resultaat te komen en je huid zo mooi mogelijk te houden. Je kan altijd na de behandeling vragen stellen of als je later thuis bent per email of telefonisch.

Bij geslachtsverandering gaat het laserproces voor ontharing net even anders. Er zijn gemiddeld acht tot vijftien behandelingen nodig met overigens vele uitzonderingen. De beharing van transgender van man naar vrouw kan door de hormonen afwijken van de biologische vrouw. Ook de hoeveelheid haren speelt uiteraard een rol bij het aantal behandelingen. Dit verschilt en ligt dan aan het hormonale proces en hoe de hormonen aanslaan. Ook het aantal haarcellen speelt een rol. Doorgaans zien wij dat er tien tot twintig behandelingen nodig zijn voor het ontharen van het gelaat om tot reductie te komen. Dit is wel weer afhankelijk van het aantal haarcellen en de dichtheid ervan. Bij het behandelen van het genitaal gebied zijn er doorgaans zes tot vijftien behandelingen nodig om voldoende haarvrij te zijn voor de geslachtsverandering operatie. De haren kunnen in het gelaat psychisch hinderlijk zijn en hierbij speelt de operatie zelf minder een rol, maar de transitie uiteraard wel.

Een laserbehandeling voor ontharen is niet pijnlijk, maar het kan wel gevoelig zijn. De gevoeligheid neemt toe naarmate er meer haren in het gebied aanwezig zijn, maar de ervaring is niet pijnlijk. De gevoeligheid wordt eveneens bepaald door de dikte van de haren en door het huidtype. Heb je een donkere huid dan kan deze meer energie en warmte opnemen, waardoor je de warmtesensatie mogelijk wat nadrukkelijker voelt. De algemene ervaring bij laserbehandelingen laat echter zien dat deze niet als pijnlijk wordt beleefd.

Na het behandeltraject met een gemiddelde van zes tot vijftien behandelingen geldt dat 80% tot 90% van de haren weg zijn. In de loop van jaren is het wel mogelijk dat er ineens haarcellen actief worden, maar het betreft hier slechts enkele haren die bovendien vaak dunner zijn en verspreid aanwezig zijn in het behandelde gebied. In de praktijk zien wij dat mensen een keer na een jaar of na twee jaar terugkomen voor een onderhoudsbeurt. Dat is veelal voldoende. Er zijn wel externe factoren die mogelijk invloed hebben op het actief worden van haarcellen, zoals een zwangerschap of andere hormonale factoren net als medicatie en veroudering. Gemiddeld blijft echter 80% tot 90% van de haren definitief weg.

Wij hebben een contract met het VUmc. In het begin hebben wij bijgedragen om het traject zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo hebben wij alle huidtherapeutische praktijken geselecteerd, zodat er zekerheid is omtrent de aanwezigheid van de juiste lasers en juiste expertise. Wij hebben ook voorlichting gegeven aan patiënten die nog niet met laserontharing zijn begonnen om inzicht te bieden in het gehele traject van ontharing. Wij hebben dan ook een nauw contact met het VUmc.

Wij krijgen ieder jaar een nieuw contract van het VUmc waar alle ins en outs staan waar wij aan moeten voldoen. Wij blijven bovendien up to date via andere kanalen, zoals via de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. De NVH verzorgt een keer per jaar of eenmaal in de twee jaar een terugkomdag om de leidraad aan te scherpen. Wij hebben zelf een leidraad gemaakt betreffende het proces van genderdysfonie en ontharing met beschrijving van de stappen die daarin mogen nemen. Wij behandelen al jarenlang cliënten met genderdysfonie en hebben daar dan ook zeker veel ervaring mee. Daarbij volgen wij in dit kader altijd de actuele wet- en regelgeving betreffende de laserbehandelingen voor ontharen.

Helaas is het niet mogelijk elk type haar te laseren. Dat komt omdat de energie en warmte van de laser door het pigment van het haartje wordt geleid. Heb je haren zonder pigment of met weinig pigment, zoals bij grijs, blond of rossig haar dan is geleiding niet mogelijk. Dat betekent dat er geen effect optreedt in het haarzakje. Donkere en bruine haartypen zijn wel te laseren net als in de meeste gevallen donkerblonde haren. Heb je donkerblonde haren dan kijken wij daarnaar en is het eventueel mogelijk om een proefplekje te laseren. Wij zien dan wat er in het haartje gebeurt om te beoordelen of er voldoende pigment in het haartje zit om een goed resultaat te krijgen.

Ja, ieder huidtype kan met een van onze lasers worden behandeld worden. Wij hebben namelijk voor elk huidtype een geschikte laser. Daarom is het mogelijk om onder meer zowel een hele lichte huid als een hele donkere huid te behandelen. Wij werken daarvoor onder meer met de Alexandrite laser en Nd YAG laser. Deze laatstgenoemde laser is zeer geschikt voor het op een veilige en effectieve manier behandelen van een donkere huid.

Er zijn meerdere verwijzers die transgenders verwijzen en een diagnose stellen. Het is belangrijk dat er een diagnose is gesteld in de vorm van genderdysfonie om voor een vergoeding van de behandeling in aanmerking te komen. In de wet is er regelgeving voor transgenderzorg en daar is een budget aangekoppeld dat in ieder geval voor het gelaat ingezet mag worden ten behoeve van de ontharing. Dit verloopt via de zorgverzekeraar. Met betrekking tot genitaal gebied verloopt het proces via het ziekenhuis en de poli waar de ingreep wordt gedaan. Daar hebben wij nauw contact mee en daar heeft de patiënt dus verder geen omkijken naar, want dit gaat via het ziekenhuis en onze huidtherapiekliniek zelf.

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Meer informatie over de kosten van deze behandeling lees je bij de tarieven.

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Overbeharing bij geslachtsverandering in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia Huidanalyse

Onze klanten aan het woord

Super fijne begeleiding en snelle service

Ik heb drie behandelingen laten doen bij de Huidzorglaserklinieken. Twee door een huidtherapeut en 1 door een dermatoloog. Alledrie de behandelingen vonden plaats in mooie steriele kamers en met kundige en super aardige begeleiding door het personeel. M.n. Joyce heeft mij goed geholpen en met me mee gedacht. Ik ben er blij mee, zit nog in het genezingsproces maar heb goede hoop dat alle plekjes uiteindelijk mooi zullen genezen.
- IJsselstein

Geveldige service; zeer goed bevallen!

Ik bezocht Huidzorg Laserklinieken - Best voor de tweede keer in een paar jaar tijd en ik ben opnieuw zeer tevreden met hun klantenservice. Ik zou Houdzorg Laserklinieken en in het bijzonder Carmen Schell zeker aanbevelen aan iedereen die de professionaliteit en precisie tijdens de behandeling weet te waarderen in combinatie met de aandacht, zorgzaamheid en vriendelijkheid van het huidtherapeutisch personeel.
- Eindhoven

Voelt vertrouwd, makkelijk

Heerlijk rustige uitleg, schept vertrouwen en je voelt je op je gemak
- Best

Gewoon super

Carmen heeft mij zeer deskundig en duidelijk plan van aanpak geadviseerd en t resultaat is al top! Op naar de vlgd stap.
- Veldhoven

De behandeling ging goed en snel

Goede behandeling met duidelijke uitleg vooraf. Ik ben blij met het resultaat!
- Vessem

Gewoon goed!

Afspraak is snel gemaakt, de behandeling wordt deskundig uitgevoerd. De behandelaars zijn vriendelijk en pro-actief.
- Utrecht

Top ervaring

Mijn ervaringen zijn altijd goed en kom er al jaren.
- Utrecht

Fijne en serieuze zorg!

Ik kom, ondanks dat het weglaseren van mijn tattoo niet een heel fijne ervaring is, graag bij de laserkliniek in Almere. De sfeer is er fijn, het personeel is vriendelijk, betrokken en kundig en ik krijg er passend advies. Er wordt goed gekeken naar mijn huid en de reactie van het laseren en vanuit daar wordt het plan van aanpak dan weer bijgesteld. Fijn!
- Purmerend

Gewoon top service

Supere ontvangst ! En leg alles netjes uit , denkt commercieel , maar ik ben zelf verkoper dus ik hou daar wel van :). En verders gewoon zeer aangenaam tijdens behandeling! Zou zeker aanbeveling doen ! Ps alleen voortaan met naam aanspreken ipv meneer . Dan is het 10/10
- Pelt , België

Goede ervaring

Bekwaam personeel
- Eindhoven
787 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

Overbeharing bij geslachtsverandering tarieven

Na je consultafspraak kan je kiezen voor een behandeling laser ontharen. Gemiddeld zijn 6 tot 15 behandelingen nodig.

*Combineer je behandeling met een actiegebied à € 25,00 per gebied!

Wenkbrauwen, oren, nek, oksels, vingers, handen, tepelhof, buikstreepje, tenen en voeten, deze actiegebieden in combinatie met een “normale behandeling” kost € 25,00 per keer. Dit mogen alle behandelingen zijn, dus niet alleen laser ontharen. Je kunt per keer aangeven of je deze behandeling wilt. Je mag natuurlijk ook, meerdere gebieden à € 25,00 meenemen in jouw behandeling of wisselen van te behandelen ‘actiegebied’. Voorbeeld: je laat jouw bikinilijn laseren voor een prijs van € 155,- dan mag je ook nog één of meerdere actiegebieden à € 25,00 extra laten behandelen. Totaalkosten bikinilijn en oksels (2) = € 177,50. (€ 155,- (= bikinilijn laseren prijs) + 25,00 (= oksels laseren prijs)).

Extra actie bij populaire behandel gebieden. Korting t/m 30 juni 2023!

Profiteer nu van onze speciale actietarieven en ontvang veel voordeel op:
  • Bikinilijn inclusief bilnaad en oksels, normaal 227.50 actie 199.- per behandeling
  • Onderbenen, normaal 275.- actie 249,- per behandeling
  • Hele benen, normaal 500.-, actie 449.- per behandeling
  • Rug, normaal 350.-, actie 299.- per behandeling

Gelaat

Gebied Per behandeling Opmerking
Bovenlip € 80,-
Kin € 80,-
Wenkbrauwen (2) € 80,- Actie* € 25,00
Oren € 80,- Actie* € 25,00
Nek € 80,- Actie* € 25,00
Bovenlip en Kin € 130,-
Hals € 100,-
Bovenlip en kin en hals € 150,-
Bakkebaarden € 100,-
Wangen € 130,-
Baard modelleren wangen € 100,-
Baard modelleren wangen en hals € 125,-
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden € 160,-
Bovenlip, kin, wangen, bakkebaarden en hals € 175,-
Gezicht incl. voorhoofd excl. hals € 175,-
Gezicht geheel incl. hals € 200,-

Romp

Gebied Per behandeling Opmerking
Oksels (2) € 100,- Actie* € 25,00
Bovenarmen € 175,-
Onderarmen € 160,-
Armen geheel € 225,-
Vingers € 80,- Actie* € 25,00
Handen (2) € 100,- Actie* € 25,00
Tepelhof (2) € 80,- Actie* € 25,00
Gehele borsten € 130,-
Buikstreepje € 80,- Actie* € 25,00
Borst € 205,-
Buik € 180,-
Borst en buik € 300,-
Schouders € 250,-
Rug incl. schouders € 350,- Nu: € 299,-
Billen € 210,-

Benen

Gebied Per behandeling Opmerking
Liezen € 155,-
Schaamstreek € 180,-
Schaamstreek incl. bilnaad € 205,-
Bovenbenen € 325,-
Onderbenen € 275,- Nu: € 249,-
Benen geheel incl. liezen € 500,- Nu: € 449,-
Tenen € 80,- Actie* € 25,00
Voeten (2) € 100,- Actie* € 25,00
Sinus pilonidalis € 150,-

Meer weten over de kosten voor haren weglaseren? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze vestigingen. We nemen rustig de tijd om het behandelplan door te spreken. Daarnaast schetsen we ook een helder behandelplan, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

  • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
  • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
  • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
  • Persoonlijke behandeling op maat
  • BIG geregistreerde huidtherapeuten
  • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

AVG*

Onze huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn specialisten in hun vakgebied. Zij helpen je graag verder met deskundig advies, ondersteuning, begeleiding én behandeling.

Marlous Soesbergen

Huidtherapeut

Karin Aalbers

Huidtherapeut

Gitte Danen

Huidtherapeut

Angela Paalvast

Huidtherapeut

Sabine Pirovano

Huidtherapeut

Lotte Reijers

Huidtherapeut

Carmen Schell

Huidtherapeut

Joyce Hoogerwerf

Huidtherapeut

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

© Copyright 2023 - Huidzorg Laserklinieken