Zwangerschapsmasker verwijderen

Een zwangerschapsmasker (ook wel melasma genoemd) geeft een vlekkerige, bruine verkleuring op je huid. Vanwege de naam van de aandoening zou je verwachten dat het alleen tijdens een zwangerschap speelt. Niets is minder waar. Een zwangerschapsmasker heeft meestal een hormonale oorzaak en dankt zijn naam daarom aan de zwangerschap.

Wij kunnen zwangerschapsmasker prima verwijderen. Soms door lasertherapie, maar meestal met peelings en/of producten van ZO medical. Dit is afhankelijk van je pigment.

Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Bel, of reserveer direct.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*
Hidden

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*
Hidden

Pigmentvlekken verwijderen in beeld

Je vindt ons in:

Naar vestigingen

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Hoe gaat Huidzorg Klinieken te werk?

Voor alle behandelingen hanteren wij een 3-stappen-plan:

Stap 1: Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek   

 • In de vestiging van je keuze
 • Volop ruimte om vragen te stellen aan de behandelend specialist
 • Behandelplan op basis van jouw situatie

Hierna neem je de beslissing of je de behandeling in gang zet.

Stap 2: De laserbehandeling(en)

We ontvangen je in een van onze vestigingen voor de eerste behandeling. Aansluitend maken we een vervolgafspraak.

Stap 3: Nazorg

 • Wij geven advies over wat je wel en niet mag doen tijdens en na de behandeling
 • Ook na afronding van de behandelingen zijn wij bereikbaar en staan voor je klaar

Wanneer is laserbehandeling de beste optie?

Een laserbehandeling werkt alleen als de zwangerschapsvlekjes aan de oppervlakte van de huid aanwezig zijn. Meestal zit het pigment in zowel de oppervlakte van de huid als dieper in de huid en zal een laserbehandeling geen geschikte optie zijn.

Wat als peeling de beste optie is?

Wij werken met meerdere peelings van Dermaquest. Er bestaan verschillende zuren die een goede werking hebben om het behandelen van een zwangerschapsmasker. Welke peeling het meest geschikt is zal de huidtherapeut samen met jou bepalen tijdens de behandeling. De peeling zal de celdeling versnellen waardoor de huid gaat afschilferen. Hierbij is het doel dat ook het pigment wordt afgevoerd en zo een blekende werking heeft op het zwangerschapsmasker.

Na een milde peeling heb je ongeveer 3 tot 5 dagen last van bijwerkingen zoals afschilfering, prikkeling, jeuk of irritatie van de huid. Roodheid van de huid kan worden gecamoufleerd met een gel. Onze huidtherapeuten nemen graag de tijd om je hier meer over te vertellen.

Hoe helpen de crèmes van ZO-medical bij zwangerschapsmasker?

De crèmes van ZO-medical bevatten de belangrijkste ingrediënten tegen pigmentproblemen die resulteren in de vorm van een zwangerschapsmasker. Zo zijn de antioxidanten vitamine C en vitamine E in hoge concentratie aanwezig in deze crèmes. Ook retinol is een belangrijk ingrediënt in de aanpak tegen pigment.

De crèmes van ZO-medical bieden bescherming tegen UV-straling en luchtvervuiling waardoor het een preventieve werking heeft op pigment. Deze producten zijn alleen verkrijgbaar bij artsen of huidtherapeuten. Laat de huid regelmatig door onze huidtherapeuten controleren om de werking van de producten te bepalen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig om mijn zwangerschapsmasker te verwijderen?

Hoeveel behandeling nodig zijn is moeilijk te zeggen. Dit is erg afhankelijk van de mate van het pigment en de gevoeligheid om nieuw pigment aan te maken.

Bij het behandelen met peelings zien we gemiddeld dat 3 tot 6 behandelingen nodig zijn om het pigment te verminderen of verwijderen maar de kans op het terugkomen van het pigment is aanwezig. In dit geval kan opnieuw behandeld worden.

Wanneer het gebruiken van de producten van ZO medcial wordt geadviseerd moeten deze vaak continu worden gebruikt om terugval te voorkomen.

Is het verwijderen van zwangerschapsmasker met laser pijnlijk?

Nee, het verwijderen van zwangerschapsmasker is niet pijnlijk.

Wat kost het om zwangerschapsmasker te verwijderen?

De kosten zijn afhankelijk van de soort behandeling die wordt toegepast. Een peeling kost veelal €100,- per keer. Wanneer producten van ZO medical worden geadviseerd is dit geheel afhankelijk van het persoonlijk protocol wat je gaat volgen. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met onze huidtherapeut wordt verteld welke behandeling het meest geschikt is bij jouw zwangerschapsmasker/zwangerschapsvlekken en worden hierbij de kosten besproken.

Is de behandeling gevaarlijk? Wat zijn de risico’s?

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Leefregels voor zwangerschapsmasker verwijderen

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Behandelingen voor/ na

Zwangeschapsmasker voor de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Huidzorg KliniekenZwangerschapsmasker na de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Huidzorg Klinieken

Tevreden klanten / reviews

Vakkundige behandeling en een warme en vriendelijke begeleiding

Zowel bij de intake, behandeling als nacontrole werd ik warm en vriendelijk ontvangen. De eerste keer een laserbehandeling aan je gezicht maakt je onzeker, daarom voelde het heel fijn om [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geldermalsen - 2 december 2022

Top Service

Gegaan voor een verwijdering van een tattoo werd goed behandeld. Top service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Eindhoven - 2 december 2022

Fijne behandeling!

Zeer fijne behandeling gehad van Lotte! Samen gekeken naar de mogelijkheden en verwachtingen. Lotte legt alles goed uit en de behandeling verloopt heel soepel. De resultaten na de eerste behandeling waren [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maastricht - 29 november 2022

Uitstekend

Heel erg blij met het resultaat, goede uitleg en vriendelijk personeel!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Veldhoven - 16 november 2022

Tarieven pigmentvlekken verwijderen

Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om je pigmentvlekken te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort en de diepte van het pigment. We communiceren graag transparant over het behandelplan en de bijbehorende tarieven. Zodoende weet je altijd waar je aan toe bent. De prijs voor het verwijderen van pigmentvlekken is afhankelijk van de volgende factoren:

 1. De grootte van de pigmentvlekken
 2. Het aantal vlekken dat je wilt verwijderen

Heb je last van kleine pigmentvlekjes dan zijn de volgende tarieven van toepassing:

Stuks pigment≤ 5≤ 10≤ 20≤ 40≤ 60≤ 100> 100
Prijs per behandeling€ 110,-€ 135,-€ 160,-€ 185,-€ 215,-€ 250,-Offerte
 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Ontvang onze gratis brochure

Team in beeld

Lasers in beeld

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.