Microneedling behandeling

Een Microneedling behandeling is een mechanische techniek welke ingezet kan worden om vele huidproblemen te verbeteren. Tijdens de behandeling gaan we met de I’M microneedling pen over de huid. Doormiddel van 36 miniscule naaldjes worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Dit bevordert de collageen- en elastine aanmaak. Doordat de huidcellen zich gaan vernieuwen zorgt deze behandeling voor een verbetering van de huid waarbij de huid strakker en egaler wordt. Het is ook mogelijk om met microneedling actieve ingrediënten, zoals vitamine C en hyaluronzuur, in de huid te ‘needlen’ waardoor ze beter penetreren in de huid. De opname van ingrediënten wordt vergroot met 40 tot 80%.

Wij behandelen verschillende indicaties met microneedling:

 • Algehele huidverbetering
 • Doffe huid
 • Huidveroudering/fijne lijntjes
 • Acnelittekens

Bij de Huidzorgklinieken bieden we verschillende behandelingen aan met microneedling.

De oppervlakkige behandeling zijn ideale behandelingen in de zomermaanden. Deze kunnen op een veilige manier worden uitgevoerd en werken tevens preventief op huidschade. Deze behandelingen worden vooral toegepast om de opname van ingrediënten te vergroten om bijvoorbeeld de huid te versterken tegen zonschade en te hydrateren.

De diepe, medische behandelingen zijn geschikt voor het najaar en worden o.a. toegepast bij diepere rimpels en acnelittekens.

Voor een optimaal resultaat is het gebruik van de juiste producten van Dermaceutic sterk aan te raden. Welke producten het meest geschikt zijn verschilt per individu en wordt besproken tijdens het gratis en vrijblijvende consultgesprek.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*
Hidden

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*
Hidden

Microneedling in beeld

Je vindt ons in:

Naar vestigingen

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Hoe gaat Huidzorg Klinieken te werk?

Voor alle behandelingen hanteren wij een 3-stappen-plan:

Stap 1: Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek   

 • In de vestiging van je keuze
 • Volop ruimte om vragen te stellen aan de behandelend specialist
 • Behandelplan op basis van jouw situatie

Hierna neem je de beslissing of je de behandeling in gang zet.

Stap 2: De behandeling(en)

We ontvangen je in een van onze vestigingen voor de eerste behandeling. Aansluitend maken we een vervolgafspraak.

Stap 3: Nazorg

 • Wij geven advies over wat je wel en niet mag doen tijdens en na de behandeling
 • Ook na afronding van de behandelingen zijn wij bereikbaar en staan voor je klaar

Wanneer is microneedling een goede optie?

Met een microneedling behandeling stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen. Je verbetert de huidstructuur en de conditie van de huid. We werken met verschillende naaldlengtes, waardoor we exact op de juiste diepte kunnen werken voor jouw huidprobleem. De volgende huidproblemen kunnen we goed behandelen met microneedling:

 • Doffe huid
 • Fijne rimpels of lijnen
 • Grove poriën
 • Ruwe en grove huid
 • Zonbeschadigde huid
 • Acnelittekens
 • Huidveroudering (door roken)
 • Verkleuring in de huid

Tijdens een afspraak met een van onze huidspecialisten geven we je graag meer informatie over de behandeling en de mogelijkheden.

Is deze behandeling geschikt voor mij?

De microneedling behandeling is voor veel huidtypes geschikt. Tijdens het consult dat we gaan inplannen bekijken we de huid en zal de huidtherapeute bepalen of we het huidprobleem dat je ervaart effectief kunnen behandelen. Aan de hand daarvan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Zo weet je direct wat je te wachten staat en wat je van ons kunt verwachten.

Hoe werkt een behandeling in de praktijk?

Je huid wordt voorafgaand aan de behandeling gereinigd. Meestal wordt er een tussenstof aangebracht op de huid met actieve ingrediënten , zoals hyaluronzuur of vitamine C. Vervolgens wordt met de I’M microneedlingpen rondjes gedraaid over de huid. De 36 naaldjes in de microneedlingpen bewegen snel op en neer en maken op deze manier microkanaaltjes in de huid. Hiermee wordt de huid aangezet zichzelf te herstellen en aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels wordt gestimuleerd. Actieve ingrediënten kunnen door de microkanaaltjes 40 tot 80% beter worden opgenomen in de huid. Na de behandeling wordt een kalmerend masker aangebracht. Een behandeling met de microneedlingpen duurt 20-40 minuten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de huidconditie en de indicatie. Gemiddeld zijn 3 tot 6 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. De tijd tussen deze behandelingen is afhankelijk van de indicatie.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?

Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan licht zwellen. Bij diepere behandeling kunnen puntbloedingen zichtbaar zijn. Bij oppervlakkige behandelingen zal dit niet tot minimaal zichtbaar zijn. De roodheid is meestal met enkele uren weer hersteld, de lichte zwelling kan 24 tot 48 uur aanhouden.

Wordt de behandeling vergoed door mijn verzekeraar?

Of de kosten worden vergoed is afhankelijk van de indicatie waarbij de behandeling wordt toegepast. Acnetherapie wordt door zorgverzekeraars vaak vergoed vanuit een aanvullend pakket. Wij voldoen aan alle eisen van de zorgverzekeraars. Om te weten of je recht hebt op vergoeding adviseren wij om je polisvoorwaarden na te kijken of contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Wat kost een microneedling behandeling?

Een cosmetische behandeling met microneedling, Glow facial of Mela lightning, kost €190,- per keer. De kosten van de diepe, medische microneedling zijn afhankelijk van de gebieden en of en welke combinaties worden toegepast met peelings. De prijzen hiervan worden tijdens het gratis en vrijblijvend consultgesprek besproken.

Hier vind je meer informatie over onze microneedling tarieven.

Welke gevaren en risico's komen bij de behandeling kijken?

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Wij adviseren de Cosmo Peel Forte voor maximaal resultaat

Onze laser behandelingen voor het verwijderen van rimpels en lijntjes zijn uiterst effectief en al helemaal in combinatie met de Cosmo Peel Forte van Dermaceutic.

De producten zijn verkrijgbaar in alle klinieken. Onze huidtherapeuten adviseren je graag en beantwoorden al je vragen tijdens het 1e gratis consult.

Reserveer nu!

Microneedling

Microneedling behandeling

Glow facial behandeling

Bij de Glow facial stimuleren we de celvernieuwing door het gebruik van hoge concentraties vitamine C, namelijk 70%. Door de vitamine C in de huid te needlen wordt het tot wel 80% beter opgenomen in de huid.

Lees meer
Microneedling behandeling

Mela lightning behandeling

De Mela lightning is een ideale behandeling bij pigmentproblemen in het gezicht zoals een zwangerschapsmasker (melasma). Deze behandeling kan ook op een veilige manier in de zomermaanden worden uitgevoerd.

Lees meer
Microneedling behandeling

Firm facial behandeling

De Firm facial behandeling is een medische behandeling waarmee wij  acnelittekens en huidveroudering/rimpels goed kunnen behandelen. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd waardoor de huidstructuur zal verbeteren en de rimpels verminderen.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

goede behandeling

Duidelijke communicatie over de te verwachten resultaten. Schone behandelkamers, hygiene maatregelen uitstekend. Behandeling vindt keurig op afgesproken tijd plaats. Vriendelijke behandelaar, legt goed uit welke handelingen er verricht worden, ontspannen [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geldrop-Mierlo - 23 september 2022

Heel erg tevreden over de behandeling!

De complete ervaring bij de Huidzorgkliniek is super. Het consult + overleg en vervolgens de behandeling zelf zijn helemaal voor jou op maat gemaakt, na het laseren ook nergens last van! [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 23 september 2022

Vriendelijk en prettig in de omgang

Ik word altijd begroet met een glimlach en tijdens de behandeling wordt er ook goed aangegeven of er nog behandelingen nodig zullen zijn of eventuele twijfels. Dit geeft mij vertrouwen [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- UTRECHT - 21 september 2022

Snel en in ontspannen sfeer

Het laseren ging vrij snel in een rustige setting. Lotte heeft goed uitgelegd wat van invloed is op de groei van haartjes en wat laseren met de haargroei doet. Al [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 16 september 2022

Tarieven microneedling

BehandelingIndicatiePer behandeling
Glow facialHuidverbetering€ 190,-
Mela lightningPigment Melasma (zwangerschapsmasker)€ 190,-
Mela lightning advancedPigment Melasma (zwangerschapsmasker)€ 210,-
Firm facialHuidverbetering, huidverjonging, acnelittekens€ 250,-
LittekensHypertrofische littekens, keloid, atrofische littekens, rode littekens, vlakke littekensv.a. €125,-*
StriaeStriaev.a. € 125,-
 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Ontvang onze gratis brochure

Team in beeld

Lasers in beeld

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.