Peelings

Bij sommige aandoeningen is een laserbehandeling geen (geschikte) optie en bied een behandeling met peeling beter resultaat. In onze kliniek werken wij met verschillende peelings van Dermaquest. Bij een Derma Peeling gebruiken we een vloeistofoplossing die de bovenste laag van de huid (de dode huidcellen) er af ‘peelt’, waardoor de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar zijn.

Er zijn verschillende peelings variërend van lichte ‘lunchpauze peelings’ die subtiele resultaten boekt en slechts een kleine herstelperiode heeft tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar een langere herstelperiode hebben.

Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Bel, of reserveer direct.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

 • DD dash MM dash YYYY
 • :
 • Hidden

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

 • DD dash MM dash YYYY
 • :
 • Hidden

Peelings in beeld

Je vindt ons in:

Naar vestigingen

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Hoe gaat Huidzorg Klinieken te werk?

Voor alle behandelingen hanteren wij een 3-stappen-plan:

Stap 1: Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek   

 • In de vestiging van je keuze
 • Volop ruimte om vragen te stellen aan de behandelend specialist
 • Behandelplan op basis van jouw situatie

Hierna neem je de beslissing of je de behandeling in gang zet.

Stap 2: De laserbehandeling(en)

We ontvangen je in een van onze vestigingen voor de eerste behandeling. Aansluitend maken we een vervolgafspraak.

Stap 3: Nazorg

 • Wij geven advies over wat je wel en niet mag doen tijdens en na de behandeling
 • Ook na afronding van de behandelingen zijn wij bereikbaar en staan voor je klaar

Welke behandelingen kunnen met peelings gedaan worden?

Er zijn verschillende peels: voor anti-huidveroudering, tegen acne of door acne beschadigde huid, tegen rosacea, voor het herstel van pigmentatiestoornissen in de huid of als ‘oppepper’ voor de huid.

Tijdens je 1e consult geven we je graag alle informatie over peelings.

Welke peeling is het beste voor mij?

Wij voeren verschillende peelings uit door middel van de methode en producten van DermaQuest. Tijdens een consultgesprek zullen we samen bepalen welke peeling voor jouw huid en wensen het beste volstaat.

Peelings zijn alleen in kuurverband mogelijk en worden ondersteund door de juiste verzorgingsproducten voor thuisgebruik. Je krijgt hierover een uitgebreid advies van de huidtherapeut voor een optimaal resultaat.

Over de Primary en Power Pumpkin Peels

Beide peelings zijn ‘milde’ peelings die glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en pumpkin extract bevatten. Zoals de namen al doen vermoeden bevat de Power Pumpkin hogere percentages van deze werkzame stoffen dan de Primary Pumpkin.

Deze peelings zijn uitermate geschikt voor huidveroudering, acne behandelen en hyperpigmentatie. De hydratatie en barrièrefunctie van de huid wordt verbetert, ontstekingen worden onderdrukt, rimpels worden verzacht en hyperpigmentatie verminderd.

Over de Salicylic Acid Resurfacer

Deze sterke peeling bevat 20% salicylzuur. Deze peeling is geschikt bij acne, vette en/of glimmende huiden en rosacea. De buitenste laag van de opperhuid lost op waardoor de huid een zachter en gladder oppervlak krijgt. Verstopping in de talgklier worden gereduceerd en hierdoor worden ontstekingen en andere uitingen van acne voorkomen.

Over de Modified Jessners Peeling

Deze sterke peeling bevat hoge percentages melkzuur (14%), salicylzuur (14%) en resorcinol (14%).  Deze peeling wordt met name ingezet bij acne, rosacea, huidveroudering en pigmentproblemen.

De bovenste laag van de opperhuid wordt opgelost waardoor de huid gladder en zachter wordt. Fijne lijntjes en rimpels worden verminderd, de huidkleur egaliseert en acne en ontstekingen worden verminderd.

Over de TCA/Salicylzuur Peeling

Deze sterke peeling bevat 7% TCA en 2% salicylzuur. De combinatie van deze zuren versterken elkaar en daarom valt deze peeling onder de sterkere peelings.

De bovenste laag van de opperhuid wordt opgelost waardoor de huid gladder en zachter wordt. De algehele textuur en huidspanning verbeteren. Deze peeling wordt dan ook voornamelijk ingezet tegen huidveroudering. Tevens verbetert deze peeling hyperpigment door zonschade wat veel gezien wordt bij een verouderde huid.

Kunnen er bepaalde bijwerkingen ontstaan bij een peeling?

Ja, er kunnen bijwerkingen ontstaan. Afhankelijk van het soort peeling dat wordt toegepast zal je in meer of mindere mate de volgende bijwerkingen ervaren na de behandeling: prikkeling, jeuk en irritatie, roodheid, zwelling, huidspanning, schilfering en korstvorming.

Na een milde peeling zullen deze bijwerkingen minimaal zijn en 3 tot 5 dagen aanhouden.

Bij een diepere peeling kunnen deze bijwerking meer aanwezig zijn en 7 tot 10 dagen aanhouden. Roodheid kan, indien gewenst, worden gecamoufleerd met Lycogel.

Wat kost het om mijn littekens te verwijderen?

Welke nazorg is vereist?

Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF50 zonbescherming voor minimaal 14 dagen na de peelprocedure om hyperpigmentatie te voorkomen.

48 Uur na de peeling dienen zon, zweet, zware inspanning, hete baden/douches/sauna en haarkleuring te worden vermijden. Totdat de huid compleet hersteld is (na een sterke peeling is dit na ongeveer 7 dagen), dienen scrubben en pulken te worden vermeden, dit kan leiden tot litteken vorming.

Is de behandeling gevaarlijk? Wat zijn de risico’s?

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Tevreden klanten / reviews

Heel erg tevreden!

Ik kom altijd bij Carmen voor de laserbehandeling, schaamstreek. Ze is heel vriendelijk, zorgvuldig en luistert goed naar mijn wensen. Daarnaast kijkt ze goed naar de huid en haargroei en [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 14 mei 2021

Goed geholpen

Ik ben professioneel geholpen en ik ben zeer blij met het resultaat. Ik had last van roodheid ik het gezicht. Het is niet weg, maar het is zeker verminderd en [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 16 april 2021

Heel prettig

X
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 16 april 2021

Zeer aangenaam en prettige sfeer.

Vakkundig en vriendelijke werknemers. Ondanks dat de behandelingen door verschillende werknemers is verricht, voelde het nooit ongemakkelijk. Ze zijn allemaal super aardig en vriendelijk.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- KAMPEN - 15 april 2021

Tarieven peelings

BehandelingPer behandelingDuur
Dermaceutic MilkpeelAcnev.a. € 100,-20 minuten
’Lunch time’ booster peelHuidverbetering€ 100,-20 minuten
Dermaceutic Milkpeel + YAG laserAcne€ 160,-40 minuten
Dermaceutic Mela peel forteMelasma of Post inflammatoire hyperpigmentatie€ 190,-40 minuten
Dermaceutic Cosmo peel TCA GelaatHuidverbetering€ 190,-40 minuten
Dermaceutic Cosmo peel TCA Hals en decolletéHuidverbetering€ 210,-40 minuten
Photo-facial IPL + Dermaceutic peelingZonneschade€ 250,-40 minuten
Dermaceutic Cosmo peel forteHuidverjonging intensief€ 495,-60 minuten
Milkpeel/TCA i.c.m. 1540 (Erbium)Huidverjonging - rimpels€ 295,-60 minuten
PakkettenPakketprijsPrijs per behandeling en opmerkingen
Peel anti-ageing level IHuidverjonging€ 450,-€100-190,- per behandeling. Bevat 3 behandelingen en is exclusief producten.
Peel anti-ageing level IIFijne lijntjes en zonneschade€ 540,-€190,- per behandeling. Bevat 3 behandelingen en is exclusief producten.
Peel en laser anti-ageing level IICollageen stimulatie€ 555,-€190-265,- per behandeling. Bevat 3 behandelingen en is exclusief producten.
Photo-ageingZonbeschadigde huid en fijne lijntjes€ 555,-€190-295,- per behandeling. Bevat 3 behandelingen en is exclusief producten.
Huidverjonging intensiefHuidverjonging/rimpels€ 1225,-€190-525,- per behandeling. Bevat 4 behandelingen en is exclusief producten.
Huidverjonging Pro (alleen indien de huid geconditioneerd is)Huidverjonging/rimpels€ 975,-€495-525,- per behandeling. Bevat 2 behandelingen en is exclusief producten.
 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Ontvang onze gratis brochure

Team in beeld

Lasers in beeld

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.