Peelings

Bij sommige aandoeningen is een laserbehandeling geen (geschikte) optie en bied een behandeling met peeling beter resultaat. In onze kliniek werken wij met verschillende peelings van Dermaquest. Bij een Derma Peeling gebruiken we een vloeistofoplossing die de bovenste laag van de huid (de dode huidcellen) er af ‘peelt’, waardoor de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar zijn.

Er zijn verschillende peelings variërend van lichte ‘lunchpauze peelings’ die subtiele resultaten boekt en slechts een kleine herstelperiode heeft tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar een langere herstelperiode hebben.

Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Bel, of reserveer direct.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*
Hidden

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*
Hidden

Peelings in beeld

Je vindt ons in:

Naar vestigingen

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Hoe gaat Huidzorg Klinieken te werk?

Voor alle behandelingen hanteren wij een 3-stappen-plan:

Stap 1: Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek  

  • In de vestiging van je keuze
  • Volop ruimte om vragen te stellen aan de behandelend specialist
  • Behandelplan op basis van jouw situatie
  • Hierna neem je de beslissing of je de behandeling in gang zet.

Stap 2: De laserbehandeling(en)

We ontvangen je in een van onze vestigingen voor de eerste behandeling. Aansluitend maken we een vervolgafspraak.

Stap 3: Nazorg

Wij geven advies over wat je wel en niet mag doen tijdens en na de behandeling
Ook na afronding van de behandelingen zijn wij bereikbaar en staan voor je klaar.

Welke behandelingen kunnen met peelings gedaan worden?

Er zijn verschillende peels: voor anti-huidveroudering en een zonbeschadigde huid, tegen acne of door acne beschadigde huid, tegen rosacea, voor het herstel van pigmentatiestoornissen zoals een zwangerschapsmasker of als ‘oppepper’ voor de huid.

Tijdens je 1e consult geven we je graag alle informatie over peelings en de producten die ter voorbereiding en ondersteunend aan de behandeling kunnen worden gebruikt.

Welke peeling is het beste voor mij?

Wij voeren verschillende peelings uit. Wij werken met peelings van Dermaceutic, Dermaquest en Renophase. Tijdens een consultgesprek zullen we samen bepalen welke peeling voor jouw huid en wensen het beste volstaat.

Peelings zijn alleen in kuurverband mogelijk en worden ondersteund door de juiste verzorgingsproducten voor thuisgebruik. Je krijgt hierover een uitgebreid advies van de huidtherapeut voor een optimaal resultaat.

Over Dermaceutic peelings

In de kliniek werken wij met meerdere peelings van Dermaceutic. De peelings kunnen voor verschillende indicaties ingezet worden, zoals acne, pigmentatie, zonschade, huidveroudering, fijne lijntjes en een doffe huid. Welke peeling het meest geschikt is wordt besproken bij het consult.

De Milk peel (1-4 behandelingen)

De Milk Peel is onze meest oppervlakkige peeling van Dermaceutic. Deze peeling bevat 50% glycol-, 10% melk- en 4% salicylzuur. De milkpeel wordt vaak eenmalig toegepast om de huid voor te bereiden op toekomstige diepere peelings. Ook is deze peeling geschikt bij acne, een doffe teint, fijne lijntjes of om de huid een boost te geven.

De TCA Cosmo peel (2-4 behandelingen)

De Cosmo Peel bevat trichloorazijnzuur (TCA). We werken met verschillende percentages waardoor we zowel oppervlakkige als intensieve behandelingen kunnen uitvoeren. Deze peeling is geschikt bij een vale, doffe teint, pigmentatie, zonbeschadigde huid, fijne lijntjes en rimpels, verwijde poriën en acnelittekens. Daarnaast zorgt de Cosmo Peel voor een betere doorbloeding en hydratatie.

De Cosmo peel Forte (1-2 behandelingen)

De Cosmo Peel Forte bevat 20% TCA, 10% Fenol en 10% Glycolzuur. Dit is een medium-diepwerkende peeling waarmee we ook indicaties kunnen behandelen waarvan de oorzaak in de diepere huidlagen ligt. Deze peeling is zeer geschikt voor het behandeling van diepere rimpels, pigmentatie en een zonbeschadigde huid. Daarnaast zorgt de Cosmo peel forte voor een betere doorbloeding en hydratatie van de huid waardoor de huid in zijn geheel een frissere teint krijgt.

De Mela peel forte (2-6 behandelingen)

De Mela peel forte bevat verschillende werkzame stoffen die zorgen voor het egaliseren van de teint en het verminderen van pigment. De peeling bevat o.a. resorcinol, arbutin, retinol melkzuur, kojiczuur en fytinezuur. Deze peeling is zeer geschikt voor het behandelen van een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. Ook andere vormen van hyperpigmentatie kunnen hier goed mee behandeld worden.

Over de Renophase peeling

De peelings van Renophase worden ingezet bij een gevoelige huid waarbij een peeling niet altijd wordt verdragen. Bijvoorbeeld bij rosacea maar ook bij mensen met een gevoelige huid met acne kan deze peeling goed worden toegepast. Deze peeling werkt op basis van gluconolactone en sterke antioxidanten. Gluconolactone is een mildere exfoliant dan wat veel andere peelings bevatten waardoor dus ook de gevoelige huid een behandeling met peeling kan ondergaan.

De peeling zorgt voor minder roodheden en ontstekingen, verminderd pigment en verbeterd de kleur van de huid en geeft een algehele boost aan de huid. Deze peeling kan ook in de zomerperiode worden uitgevoerd.

Kunnen er bepaalde bijwerkingen ontstaan bij een peeling?

Ja, er kunnen bijwerkingen ontstaan. Afhankelijk van het soort peeling dat wordt toegepast zal je in meer of mindere mate de volgende bijwerkingen ervaren na de behandeling: prikkeling, jeuk en irritatie, roodheid, zwelling, huidspanning, schilfering en korstvorming.

Na een milde peeling zullen deze bijwerkingen minimaal zijn en 3 tot 5 dagen aanhouden. Bij een diepere peeling kunnen deze bijwerking meer aanwezig zijn en 7 tot 10 dagen aanhouden.

Wat zijn de kosten voor een peeling?

Welke nazorg is vereist?

Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF50 zonbescherming voor minimaal 14 dagen na de peelprocedure om hyperpigmentatie te voorkomen. Bij een sterkere peeling dient de huid minimaal 4-6 weken geen zonblootstelling te krijgen.

48 Uur na de peeling moet zweet, zware inspanning, hete baden/douches/sauna en haarkleuring worden vermeden. Totdat de huid compleet hersteld is (na een sterke peeling is dit na ongeveer 7-10 dagen), dienen scrubben en pulken te worden vermeden, dit kan leiden tot littekenvorming.

Is de behandeling gevaarlijk? Wat zijn de risico’s?

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Behandelingen voor/ na

Voor de cosmo peel behandeling - Peelings - Huidzorg KliniekenNa 1 cosmo peel behandeling - Peelings - Huidzorg Klinieken

Tevreden klanten / reviews

goede behandeling

Duidelijke communicatie over de te verwachten resultaten. Schone behandelkamers, hygiene maatregelen uitstekend. Behandeling vindt keurig op afgesproken tijd plaats. Vriendelijke behandelaar, legt goed uit welke handelingen er verricht worden, ontspannen [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geldrop-Mierlo - 23 september 2022

Heel erg tevreden over de behandeling!

De complete ervaring bij de Huidzorgkliniek is super. Het consult + overleg en vervolgens de behandeling zelf zijn helemaal voor jou op maat gemaakt, na het laseren ook nergens last van! [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 23 september 2022

Vriendelijk en prettig in de omgang

Ik word altijd begroet met een glimlach en tijdens de behandeling wordt er ook goed aangegeven of er nog behandelingen nodig zullen zijn of eventuele twijfels. Dit geeft mij vertrouwen [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- UTRECHT - 21 september 2022

Snel en in ontspannen sfeer

Het laseren ging vrij snel in een rustige setting. Lotte heeft goed uitgelegd wat van invloed is op de groei van haartjes en wat laseren met de haargroei doet. Al [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht - 16 september 2022

Tarieven peelings

BehandelingIndicatiePer behandeling
MilkpeelAcne, huidverbetering, voorbereidende peel€ 100,-
Milkpeel + YAG laserActief acne, actief rosacea€ 160,-
TCA gelaatHuidverbetering, huidverjonging, (acne)littekens€ 190,-
TCA hals en decoletéHuidverbetering, huidverjonging, (acne)littekens€ 210,-
Milk/TCA & Erbium: Glass laserHuidverbetering, huidverjonging€ 295,-
Mela peelMelasma, zwangerschapsmasker, hyperpigmentatie€ 190,-
Cosmo peel forteHuidverjonging intensief€ 495,-
  • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
  • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
  • Persoonlijke behandeling op maat
  • BIG geregistreerde huidtherapeuten
  • 20+ jaren ervaring

Ontvang onze gratis brochure

Team in beeld

Lasers in beeld

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.