Last van hangende oogleden?

Je oogleden zijn tekenend voor je gelaat en je gezichtsuitdrukking. Hangende oogleden zorgen vaak voor een sombere en vermoeide indruk, terwijl jij je niet zo voelt! Dit is vervelend en vaak cosmetisch storend.

Hangende oogleden kunnen ook een praktisch probleem opleveren waardoor je je beperkt voelt. Met onze plasma medical behandeling liften wij je oogleden zonder dat daar een operatie aan te pas komt.

Wat is de plasma medical behandeling?

Dankzij de plasma medical behandeling kun je zonder operatie je oogleden liften.

Plasma ontstaat door een “vonk” ontlading die door elektriciteit wordt opgewekt. De lichte elektrische ontlading bij de plasma medical wordt opgewekt dor een speciale ingebouwde ionisator in het systeem.

Plasma bestaat uit deeltjes van een gasvormige stof die in meer of mindere mate geïoniseerd zijn. Door een speciale techniek ontstaat een vonkontlading die plasma opwekt. Dit plasma zorgt ervoor dat we de huid heel gelijkmatig kunnen verwarmen. Plasma zorgt voor een direct liftend effect van de bovenoogleden.

Met de plasma medical passen wij een speciale behandeltechniek toe. Er wordt verdovende crème aangebracht die na ca 20 minuten is ingewerkt. Hierna gaan we heel kleine puntjes zetten in de huid. Deze kleine puntjes van 0,1mm tot 0,3mm doorsnede komen ongeveer 0,02mm tot 0,04 mm diep in de huid. Je huid gaat zich van nature uit weer herstellen en zal een mooi egale structuur aannemen.

Deze combinatie van behandelen geeft je oogleden een mooi liftend geheel. Na 1 behandeling zie je ook een groot verschil, soms is er nog een 2e behandeling nodig.

Voordelen van deze behandeling:

 • Snelle behandeltijd
 • Non-invasief
 • Lichte lokale verdoving met verdovingscrème
 • Langdurig resultaat
 • Meestal 1 behandeling nodig
 • Korte hersteltijd (roodheid, lichte zwelling en kleine korstjes)

De “regels” omtrent het behandelen van hangende oogleden

Waar moet je aan denken bij het behandelen van hangende oogleden:

 • UV-straling 6 weken voor en 4 weken na de behandeling vermijden, tevens met SPF 50 insmeren;
 • Zongebruinde huid kunnen wij helaas niet behandelen;
 • Huidreactie die je na de behandeling kunt verwachten, warmtesensatie en zwelling van de oogleden, dit duurt gemiddeld 3-4 dagen.;
 • De huid heeft gemiddeld 7-10 dagen herstel nodig;
 • Meestal is 1 behandeling voldoende, mocht er nog één nodig zijn moet daar minimaal 3 maanden tussen zitten;
 • Bij zwangerschap voeren wij geen behandelingen uit.

Het resultaat is afhankelijk van de conditie van de huid, leeftijd, productgebruik, leefstijl en zongedrag. Voor langdurig behoud van het resultaat adviseren wij ZO Skin Health of Dermaceutic producten thuis te gebruiken ter ondersteuning van deze behandeling.

Je kunt hier ook een consult gesprek voor aanvragen. Mocht je een vrijblijvend consult willen in plannen, dan kan dit via info@huidzorglaserklinieken.nl of 030 214 59 09!

Dit blog is geschreven door Karin Aalbers, huidtherapeut Huidzorg Laserklinieken.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken