Hoe kun je jezelf goed voorbereiden op een CO2 laser behandeling?

Een CO2 laser is een intensieve behandeling bij Huidzorg Laserklinieken. Met de CO2 laser wordt de huid gecontroleerd beschadigd, waardoor de huid meer collageen en elastine gaat aanmaken. Hierdoor wordt de huid voller en steviger. Diepere rimpels, chirurgische en acne littekens zijn goede indicaties voor de CO2 laser. Bij een intensieve behandeling is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent en is een goede voorbereiding het halve werk.

Welke stappen worden er doorlopen?

Allereerst kom je bij Huidzorg Laserklinieken op consult en wordt er samen met jou een behandelplan opgesteld. Er wordt gekeken naar je wensen, verwachtingen en mogelijke hersteltijd. Als voorbereiding op de behandeling dien je producten voor thuis te gaan gebruiken. Thuisproducten kunnen gezien worden als een behandeling op zich, omdat dit jouw huid al gaat verbeteren en ervoor zorgt dat het herstel sneller zal verlopen. De voorbereiding is afhankelijk van je huidtype en kan 2-6 weken zijn. Hierna kun je voor de eerste behandeling komen.

Hoe gaat een CO2 laser in zijn werk?

De CO2 laser die gebruikt wordt bij Huidzorg Laserklinieken werkt gefractioneerd, wat inhoudt dat er in een rastervorm behandeld wordt. Hiermee wordt bedoeld dat de laser heel veel kleine warmte kanaaltjes in de huid schiet en de huid eromheen onbeschadigd blijft. De warmte/energie verspreid zich daarna in de diepere lagen van de huid. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit resulteert in een dikkere, egalere en strakkere nieuwe huid.

Voorzorg

Zoals eerder benoemd is het voor de behandeling belangrijk dat je de huid voorbereidt met producten die afgestemd zijn op jouw huid en doel. De producten voorzien de huid van de juiste voedingsstoffen voor een beter herstel en daarnaast zorgen ze ervoor dat de huid gestimuleerd wordt. De dode huidcellen laag wordt verminderd en de aanmaak van collageen en elastine wordt alvast geactiveerd. Naast de producten is het belangrijk dat je huid niet zongebruind is. Dit betekend dat je huid 6 weken voor de behandeling niet actief in de zon geweest mag zijn, omdat er anders pigmentverschuivingen plaats kunnen vinden. Het najaar is hierdoor de beste behandelperiode voor de CO2 laser!

De behandeling

Een uur voor de behandeling wordt je huid ingesmeerd met en verdovende zalf. De verdovende crème haalt het scherpe randje van de behandeling af. De laser voelt als warme naalden prikjes. Wanneer de behandeling vordert kan het behandelde gebied erg warm en branderig gaan aanvoelen. Dit kan 2 tot 3 uur na de behandeling aanblijven.

Na de behandeling

Direct na de behandeling ziet de huid er rood uit, daarnaast voelt de huid alsof deze verbrand is door de zon. Er kan wat vocht uit de huid treden dat opdroogt als een droog korstje. De huid ziet er hierdoor wat donkerder huid, de korstjes verdwijnen na enkele dagen en de huid hieronder zal wat rood/roze van kleur zijn. Door de warmte ontwikkeling in de huid zal de huid ook zwelling vertonen. Dit neemt over het algemeen na 2-3 dagen af. Een advies wat wij altijd meegeven is om met het hoofd hoger te slapen dan het hart, dit zorgt ervoor dat de zwelling sneller zal afnemen.

Het is heel erg belangrijk om de huid tot 12 weken na de behandeling goed te beschermen tegen zonlicht, omdat anders zonschade sneller ontwikkeld wordt.

Heb jij last van diepe rimpels of (acne) litteken en ben je benieuwd of de CO2 laser een behandelmogelijkheid voor jou kan zijn? Neem dan contact op met Huidzorg Laserklinieken of boek een gratis consult in een vestiging naar keuze.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken