Strawberrylegs: wat is het en hoe kom je ervan af?

Een mooie stralende en gladde huid is wat iedereen na het scheren wil. Als je de reclamespots moet geloven, heb je daar niet meer dan een goed scheermesje voor nodig. Helaas is dit bij veel vrouwen niet het geval, en blijven ze na het scheren achter met rode bultjes. In dit blog lees je meer over wat die rode bultjes zijn en hoe je ervan af komt.

Hoe ontstaan strawberrylegs?

Als je je lichaamshaar scheert, blijft het haarzakje zitten en scheer je het haartje tot op de huid weg. Het haartje komt hierdoor snel terug. Omdat je lichaamshaar na het scheren altijd meteen doorgroeit, kan je last krijgen van rode bultjes. Dit komt vooral voor wanneer je last hebt van een droge huid.

Bij een droge huid komen dode huidcellen moeilijker los van de opperhuid. Wanneer je haartjes na het scheren gaan groeien, kunnen ze tegen die laag met dode huidcellen aankomen. Hierdoor kan het haartje niet goed naar buiten de huid komen en kan er een kleine ontsteking ontstaan.

Ook kan het zijn dat er niet een haartje verstopt zit onder de huid, maar dat er wat poriën verstopt zijn geraakt met bacteriën, dode huid of puin. Deze kunnen donker kleuren na blootstelling aan lucht. De viezigheid in de poriën drogen dan donker op, net als wanneer je kleine mee-eters hebt.

Hoe kom je ervan af?

Rode bultjes na het scheren zijn een teken dat je huidconditie niet optimaal is. Je kan verschillende dingen doen om je huidconditie te verbeteren.

Je kunt er zelf voor zorgen dat je dode huidcellen minder lang blijven zitten. Je kan bijvoorbeeld een scrub of een exfoliant gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen.

Ook zou je je (droge) huid goed kunnen hydrateren door een voedende bodylotion of een crème te gebruiken. Een voedende bodylotion of een crème helpt om de huidbarrière te versterken en te optimaliseren.

De meest effectieve oplossing

Bij laserontharing worden de haartjes en de haarzakjes verwijderd, waardoor er dus geen rode bultjes meer kunnen ontstaan. Je kan met laserontharing het hele lichaam behandelen.

Uit ervaring blijkt dat er doorgaans 6-15 behandelingen nodig zijn om haarvrij te worden. Dit hangt helemaal af van de indicatie, haargroei, je huidtype en over welke lichaamsdelen het gaat.

Tijdens een vrijblijvend consult kunnen wij jou alle informatie over de behandelingen geven. Ben je benieuwd wat we voor jouw situatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze huidspecialisten.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken