Welke peeling past bij jou?

Peelings zijn een van onze beste vrienden en hebben een aantal belangrijke voordelen. Om de voordelen van een goede peeling te ervaren, is het belangrijk dat je een peeling kiest die goed bij jouw huid past.

Als je zoekt naar een product dat je huidvernieuwing stimuleert en een mooi ‘’glow’’ effect heeft op de huid, dan kun je het beste voor een peeling kunt kiezen. Peelings zijn erg populair doordat het effectief en een aanvulling voor je huid is. Maar welke peelings zijn er? En welke peeling sluit aan bij jouw huid? We zetten het voor je op een rij.

Welke soorten peelings zijn er?

  • Dé peeling voor een frissere uitstraling en een minder doffe huid, dat is natuurlijk een glycozuur peeling. Deze peeling zorgt ervoor dat de grovere texturen zoals poriën verfijnt worden.
  • Actieve acne verminderen door middel van een ontstekingsremmende peeling? Dan moet je eens kijken naar een salicylzuur peeling. Je poriën worden schoner gehouden en deze peeling is een van de beste peelings op het moment dat je een gevoelige huid hebt.
  • Wil je meer aanpakken dan alleen de oppervlakkige huid? Kies dan voor een TCA peeling. Hierbij is de hersteltijd wat langer maar ervaar je goede resultaten. Zo worden de texturen van littekens wat zachter, minder pigmentvlekjes, fijne lijntjes en schonere poriën.

De Glycolzuur en salicylzuur peelings zijn meer gericht op de oppervlakkige huid waardoor ze een kortere hersteltijd hebben. De TCA peeling is daarentegen meer gericht op de diepere huid waardoor de hersteltijd wat langer is.

Hoe kies je een geschikte peeling?

Er zijn verschillende soorten peelings, maar de peeling die voor jou het beste werkt bepaal je aan de hand van jouw huidtype en het resultaat dat je wilt halen. Heb je last van een vettere of een onzuivere huid? Dan kan je het beste een peeling nemen op basis van fruitzuren of een grove scrub. Op het moment dat je een gevoelige huid hebt, kan je beter een andere soort peeling gebruiken. Bij een gevoelige huid is de enzymatische peeling vaak geschikt, anders is een minder grove scrub een prima product.

Weet je niet zo goed wat nu het beste bij jou past? Neem dan contact op met een van onze huidspecialisten. In een gratis en vrijblijvend consult kijken ze mee naar wat voor soort huidtype je hebt en welke behandelingen en producten daar hebt beste bij aansluiten.

Categorie: Peeling
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken