5 manieren die helpen acne te verminderen

Dat acne erg vervelend is, begrijpen we. Daarom geven we je graag wat tips die helpen om acne te verminderen. Uiteindelijk maakt de basis namelijk het verschil in hoe heftig de acne bij jou is. Deze tips maken het je dan ook net wat makkelijker.

Gezonde voeding

Een goede, stralende en vooral verzorgde huid start bij voeding. Je eten heeft namelijk direct invloed op de conditie van jouw huid. Lekkere chocolaatjes, een snack hier of daar zorgt namelijk al snel voor onzuiverheden. Suikers en zuivel zijn op het gebied van voeding de twee producten die jouw huid minder laten stralen. Let met je voeding dus goed op dat je zo min mogelijk suiker en zuivel neemt.

Het reinigen van de huid

Het is belangrijk om je huid goed schoon te maken. Op het moment dat je last hebt van acne kan je het beste aan de slag met milde verzorging. Laat hierbij vooral de scrubs in de kast staan en kies voor een cleanser. Een cleanser laat namelijk je huid intact, maar reinigt de huid wel. Let hierbij wel op dat je een milde cleanser pak als je last hebt van acne. Als je make-up draagt is het belangrijk om dit ook dagelijks te reinigen zodat je huid schoon is.

Blijf gehydrateerd

Het is belangrijk om veel water te drinken zodat je huid gehydrateerd blijft en dus een stuk mooier is. Daarnaast helpt het om te smeren met een goede dagcrème.
Nog belangrijker is dat je dit consistent en dus dagelijks doet. Het drinken van water doe je natuurlijk door de dag heen, let dan goed op dat je minimaal 2 liter per dag drinkt.

Een goede nachtrust

Misschien is dit wel het meest onderschat, maar o zo belangrijk! Zorg dat je goed en voldoende slaapt, dat doet wonderen voor je huid. Je hebt een aantal hormonen in je lichaam die zorgen dat je huid sneller herstelt. Zodra je dus minder slaapt herstelt je huid ook minder snel. Om de werking van de hormonen, die invloed op je huid hebben, goed te onderhouden kan je het beste 7 uur slapen.

Een schone kussensloop

Wist je dat je kussensloop een belangrijke factor is om je huid goed verzorgd te houden? Daarom kan je het beste iedere week je kussensloop verschonen. De reden dat je kussensloop veel invloed op acne heeft, is gebaseerd op alle vuiltjes die op je kussensloop zitten. Dan kan je denken aan make-up resten, resten van haarproducten, talg, nachtcrème en zweet. Wissel je kussensloop dus met regelmaat af en verminder acne!

Deze tips helpen al een hoop om de acne te verminderen. Wil je nu echt van acne afkomen? Neem dan contact op met onze huidspecialisten. Ze kijken graag hoe ze jouw huid weer mooi kunnen krijgen en de acne kunnen verwijderen.

Categorie: Acne
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken