PMU verwijderen? Wij doen dat met een PICO laser

Het zetten van permanente make-up (PMU) is populair om bijvoorbeeld mooie wenkbrauwen te creëren of beauty marks. Toch kan het resultaat tegenvallen, want er zijn door de grote vraag veel aanbieders die niet altijd het gewenste resultaat bereiken. Als de PMU niet zo professioneel is aangebracht als je wilde, kun je behoorlijk teleurgesteld zijn. En vraag je je misschien af wat je daar aan kunt doen. Wil je jouw permanente make-up laten verwijderen, dan kan je daarvoor bij een van onze huidtherapeuten terecht. Wij verwijderen PMU met een speciale lasertechniek en maken daarbij gebruik van onder andere onze PICO laser.

Zo werkt onze PICO laser en dit voel je

De PICO laser die onze huidtherapeuten gebruiken voor de verwijdering van PMU is op dit moment daarvoor de snelste en meeste effectieve laser voor rode en zwarte kleuren. Tijdens de behandeling met deze snelle laser om inkt uit je huid te verwijderen, voelt het alsof er een elastiekje tegen je huid aankomt. Dat merk je dus wel, maar het is dankzij de snelheid ook weer zo voorbij. We horen dan ook dat het goed te verdragen is.

Je pigment neemt licht op van de laser

Bij het inzetten van de PICO laser zendt deze licht uit en het pigment van je PMU neemt dat licht op. De verhitting van het pigment in je huid zorgt ervoor dat het in hele kleine deeltjes afgebroken wordt. Daarna gaat het lymfesysteem in je lichaam aan het werk om die minuscule deeltjes af te voeren. De laser geeft een zogenoemde puls die heel kort is en maar picosecondes duurt. Op deze manier is het risico op het mogelijk beschadigen van andere structuren minimaal. De PICO laser is in te stellen met diverse lichtgolflengtes en dat maakt het mogelijk om verschillende kleuren PMU te verwijderen.

3 tot 6 behandelingen met tussenpozen

Het neemt ongeveer drie tot zes behandelingen in beslag om je permanente make-up te verwijderen. Dat gebeurt overigens met tussenpozen, want je lichaam heeft even tijd nodig voor het afvoeren van inktpartikels. Daarom kom je na de eerste behandeling pas na acht weken weer. Je PMU is in de regel met drie tot zes behandelingen voor 90 tot 100% met behulp van onze PICO laser verwijderd.

PMU wenkbrauwen of beauty marks verwijderen

Bij Huidzorg Klinieken kan je voor verschillende indicaties PMU verwijderen terecht, zoals voor je wenkbrauwen en beauty marks. Heb je permanente eyeliner laten zetten waar je niet tevreden mee bent? Wij kunnen i.v.m. de veiligheid van de ogen alleen de buitenste lijntjes behandelen zodat we de ogen niet kunnen beschadigen.

Team Huidzorgklinieken

Eerst de donkere kleuren PMU behandelen

PMU kan uit allerlei kleuren bestaan, zoals uit donkerbruin, zwart en eventueel in combinatie met rood pigment. Wij gebruiken de laser om als eerste de donkere kleuren van je PMU te behandelen en te verwijderen. Dat gebeurt met een lange golflengte (1064 nm) en voor de lichtere kleuren is de golflengte korter, zoals voor de kleuren rood en oranje.

Intensieve behandeling

Wil je PMU verwijderen dan is het van belang te weten dat de behandeling best wel intensief is. Heb je bijvoorbeeld donkere wenkbrauwen dan kleuren deze na de eerste behandeling met de laser mogelijk rood. Bijvoorbeeld als er bij het zetten van PMU gebruik is gemaakt van donker pigment in combinatie met rood pigment. Na een tweede behandeling met toepassing van de korte golflengte, zoals voor het aanpakken van rode en oranje pigmenten verkleuren je wenkbrauwen eveneens. Deze keer veranderen je wenkbrauwen vaak naar een gele kleur. Om deze kleur vervolgens te behandelen, is er een intensieve aanpak nodig. Dat is ook de reden dat je gemiddeld drie tot zes behandelingen onderweg bent voordat je PMU volledig is verwijderd. Bepaalde kleuren zoals geel en wit waar weinig inktkleur inzit is helaas niet altijd volledig te verwijderen. Jouw huidtherapeut kan je hier meer over vertellen.

Herstel van je huid

Na een behandeling met onze PICO laser herstelt je huid veelal in een periode van zeven tot tien dagen. Het is wel belangrijk om gedurende zes weken na de behandeling je huid niet overmatig aan zonlicht bloot te stellen. Bovendien is nazorg belangrijk net als het aanbrengen van een speciale nabehandelingscrème. Uiteraard krijg je van onze huidtherapeut uitgebreide informatie over het nazorgtraject.

Ruim 20 jaar ervaring

Je bent voor PMU verwijderen bij onze huidtherapeuten in goede handen. Wij hebben al meer dan twintig jaar ervaring met de toepassing van laserbehandelingen voor het verwijderen van PMU.

Reserveer je gratis consult

Je hoeft niet rond te blijven lopen met permanente make-up waar je niet tevreden over bent. Er komen bij ons veel mensen die niet (meer) blij zijn met PMU en er graag vanaf willen. Reserveer bij ons je gratis consult als eerste stap om je PMU te verwijderen.

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken