Heb jij last van rosacea?

Een veel voorkomende en ook chronische huidziekten, is rosacea. Deze huidaandoening komt vooral voor in het gezicht en gaat samen met roodheid en kleine uitgezette bloedvaatjes, pukkels en puistjes. Deze bloedvaatjes staan voornamelijk bekend als couperose. Deze kenmerken van rosacea kunnen cosmetisch erg storend zijn en dat is de reden dat rosacea vaak behandeld wordt.

Wat is de oorzaak van een Rosacea huidziekte?

Bij rosacea kun je ook last hebben van een oogafwijking die in verschillende gradaties voor komt. In zo goed als alle gevallen is deze vervelende huidziekte goed te onderdrukken, toch krijgen wij vaak de vraag wat de oorzaak van rosacea is. Wat voor ons ook lastig is, is dat er geen duidelijk oorzaak te ontdekken is van rosacea. Wel is er bekend dat er een aantal factoren zijn die de klachten kunnen verergeren. Hierbij kan je denken aan:

  • Alcohol
  • Cafeïne
  • Een heet bad
  • Hete douche
  • Gekruid eten

Naast het vermijden van deze factoren is het ook belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Zo voorkom je dat de rosacea erger wordt.

Welke stadia zijn er?

Bij rosacea huidziekte zijn er drie verschillende stadia die we kunnen onderscheiden.

  • Stadium 1: rode huid en vooral roodheid door vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes in het gezicht.
  • Stadium 2: kleine rode bultjes en puistjes in combinatie met de genoemde onderdelen van stadium 1.
  • Stadium 3: er kan een grovere huidstructuur ontstaan met vergroving van de neus.

Hoe kom je van rosacea af?

Afhankelijk van het stadium kan een rosacea behandeling zeer effectief zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden zoals laserbehandelingen maar ook peelings die goed werken bij rosacea. Echter is iedere behandeling van rosacea anders omdat iedere situatie en huid anders is. Wanneer je van je rosacea af wilt, kan je vrijblijvend contact opnemen met een van onze huidspecialisten. Onze specialisten staan je graag te woord en kijken mee hoe jouw situatie het best behandeld kan worden.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken