Ontharen met laser – Deel 8 van 10

Wanneer je als man of vrouw een geslachtsverandering ondergaat komt er veel op je af. Van het ontdekkingsproces tot aan de daadwerkelijke operatie. Daar tussenin vormt Lasercentrum Biltstraat een kleine, maar belangrijke schakel. Wij behandelen overbeharing bij geslachtsverandering met laser.

Onze 4 klinieken zijn allemaal aangemerkt als contractueel partner van het VUmc. Inmiddels hebben wij meer dan 125 personen in dit proces begeleid.

Vind je het lastig om goede informatie over dit onderwerp te vinden? Met onze 10-delige blogserie proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. In dit artikel lees je alles over ‘Ontharen met laser, een belangrijke stap bij geslachtsverandering’

Ontharen met laser, een belangrijke stap bij geslachtsverandering

Als je een geslachtsaanpassende operatie naar man of vrouw ondergaat, dan zijn er bepaalde gebieden van je lichaam die je graag wilt of zelfs moet ontharen. Lasercentrum Biltstraat is dan een van de centra waar je terecht kunt.

4 locaties verspreid door het land

Wij beschikken over 4 locaties in Nederland. In Utrecht, Amsterdam, Almere en Eindhoven-Best kun je bij ons terecht. Er is dus altijd een kliniek relatief dichtbij.

Contractueel en erkend partner van het VUmc

Uniek aan onze organisatie is ons contract met het VUmc. Zij erkennen ons specialisme en hebben alle 4 de locaties als partner voor het ontharen met laser aangemerkt.

Daarnaast nemen twee van onze huidtherapeuten zitting in de expertgroep Licht en Laser van de beroepsgroep van de NVH. Hier werken wij in nauw contact met het VUmc samen. Je bent bij ons dus in vertrouwde en ervaren handen. Wij hebben inmiddels ruim 125 personen in dit proces begeleid.

Voor alle huidtypen

Ontharen met de lasers die wij gebruiken, betekent écht definitief ontharen. Met onze lasers kunnen wij alle 6 de verschillende huidtypen behandelen.

Meest voorkomende behandelingen

Als je een geslachtsaanpassing ondergaat van man naar vrouw dan word je penis vervangen voor een vagina. Maar dat is natuurlijk niet zo simpel als het klinkt. Het gebied tussen het scrotum en de anus is het gebied waar je neo-vagina komt. Het daar definitief verwijderen van je haren is ontzettend belangrijk. Blijven er haarzakjes in leven? Dan krijg je te maken met vervelende ontstekingen.

Daarnaast kiezen veel transvrouwen voor definitieve ontharing van bijvoorbeeld gezichts- en borsthaar.

Behandeling voor transmannen

De neo-penis wordt vaak gemaakt van de huid van je onderarm. Het ontharen van deze huid is daarom noodzakelijk. Ook hier is de kans op vervelende ontstekingen groot als de behandeling niet adequaat wordt uitgevoerd.

Worden deze behandelingen vergoed vanuit je basisverzekering?

Ja, de bovenstaande behandelingen worden door je zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor heb je wel een verwijzing van het genderteam nodig. Daarnaast moet de behandeling uitgevoerd worden door een contractueel erkende partner, zoals Lasercentrum Biltstraat is.

Wij betekenen graag meer voor je

De ervaring leert dat er vaak meer wensen op het gebied van ontharing zijn. Wij gaan hier zo flexibel mogelijk mee om. Maak je wensen bespreekbaar. Je zult niet de eerste zijn die we een aanvullend, prijsvriendelijk aanbod doen.

Neem contact op

Zit je met vragen of wil je meer informatie ontvangen over dit onderwerp? Neem dan contact op. Ons eerste consult is altijd vrijblijvend en volledig gratis.

Meer lezen? Bekijk de andere artikelen uit deze serie, of ga direct naar deel 9: Van vrouw naar man: transmannen.

Over ons

Bij Lasercentrum Biltstraat ontvangen wij regelmatig transmannen en transvrouwen die een geslachtsverandering ondergaan. Wij vormen een kleine, maar specialistische schakel in dit uitvoerige proces. Wij behandelen overbeharing bij geslachtsverandering met laser. Meer weten? Neem contact op.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken