De basis van huidverzorging: deze producten heb je nodig!

Er zijn veel verschillende cosmetica en crèmes op de markt en dat aanbod blijft alleen maar stijgen. Je zult je vast wel eens afgevraagd hebben wat nu de beste producten zijn of wat je nu precies nodig hebt. Het is namelijk de basis van een schone en stralende huid.

Wat te kiezen?

Maar welke producten moet je nu kiezen? Er zijn zoveel mogelijkheden. Er is een heel scala aan producten verkrijgbaar tegenwoordig. En ze zeggen allemaal dat ze de beste zijn. Van goedkoop tot bijzonder duur. Maar goedkoop is niet altijd slecht, en duur al helemaal niet altijd beter.  We vertellen je graag welke producten je nodig hebt voor de basisverzorging van de huid.

Reinig

Het is erg belangrijk om dagelijks je huid te reinigen. Ook wanneer je geen make-up draagt is de dagelijkse reiniging van de huid erg belangrijk. Door de dag heen komen er allemaal stofjes, zand en afvalstoffen op de huid. De huid zorgt zelf dat deze stoffen zo veel mogelijk op de huid blijven en er niet in trekken, dagelijkse reiniging helpt hier goed bij. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat je kussensloop een bron van bacteriën wordt. Deze bacteriën zijn erg slecht te zien en kun je voorkomen door iedere avond even je huid te reinigen.

Om de huid goed te reinigen kun je het beste een reinigingsmelk pakken. Deze zijn voor ieder huidtype geschikt. Binnen de reinigingsmelk is er natuurlijk ook weer een breed aanbod. De beste reinigingsmelk kan je ook voor de ogen gebruiken, is op natuurlijke basis en bevat geen chemische parfum.

Een lotion of toner

Dit product is misschien wel het meest vergeten en onderschat, maar o zo belangrijk. Een lotion, toner of tonic is namelijk een product dat herstellende ingrediënten bevat. Wanneer je jouw huid reinigt, raakt de pH-waarde namelijk een beetje uit balans. Door een lotion of toner te gebruiken wordt die waarde weer aangevuld. Zorg ervoor dat je lotion of toner aansluit bij de reinigingsproducten die je hebt en zorg dat deze vrij is van parfum en alcohol.

Dag- en nachtcrème

Binnen de basis van jouw huidverzorging mag een dag- en nachtcrème niet ontbreken. Een crème geeft je huid namelijk een beschermlaagje. Zo creëer je een soort laagje tussen de huid en de buitenwereld waardoor je huid beter beschermd wordt. Daarnaast zorgt een crème ook voor vocht en vet dat in de huid opgenomen wordt om zo deze waardes op pijl te houden.

Je kunt het beste een aparte dag- en nachtcrème aanschaffen om je huid optimaal te reinigen en beschermen. Bij een dagcrème is het belangrijk dat er SPF in zit om de huid te beschermen tegen zon en Uv-straling. Een nachtcrème kan het beste wat voller zijn qua textuur, met daarin ook ingrediënten die de huid herstellen en kalmeren. Let wel op dat je per seizoen goed kijkt naar de crème die je kiest, daar zit namelijk ook weer verschil in en je huid heeft ieder seizoen andere verzorging nodig.

Deze drie producten zijn de basis voor een goede huidverzorging. Heb je last van huidproblemen en ben je benieuwd hoe jouw huid beter verzorgt kan worden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze huidspecialisten.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken