Hoe bescherm je jouw huid in de winterperiode?

De winter komt er weer aan en dus is het tijd om te zorgen dat je jouw huid net even wat extra verzorgt. Het is erg belangrijk om jouw huid goed te beschermen in de winter. Wij geven je graag wat tips die ervoor zorgen dat jouw huid uitstekend de winter door komt!

Drink veel, en dan vooral water

De lucht is tijdens de winterperiode erg droog en daar heeft je huid last van. Een tekort aan vocht ontstaat sneller dan je denkt en daarom is het belangrijk om deze periode extra veel water te drinken.

Om jouw huid goed gehydrateerd te houden kan je ook beter suikerhoudende drankjes vermijden, naast een mindere vorm van hydratatie zijn het ook de stiekeme dikmakers. Om goed gehydrateerd te blijven is het verstandig om minimaal acht glazen water op een dag te drinken, kom jij daar aan?

Voorkom uitdroging van de huid

Om te zorgen dat jouw huid minder snel uitdroogt, kun je eenvoudig crème smeren om je huid te beschermen. Er zijn een hoop crèmepjes maar de beste crème die je kunt gebruiken zijn de crèmes op oliebasis. Het gebruik van een crème zorgt voor een barrière tussen de huid en de droge lucht.

Vermijd een blote huid

Zorg dat je jezelf goed aankleedt en vermijd een blote huid. Het dragen van een muts, handschoenen en een sjaal zijn handig als je naar buiten gaat. Op het moment dat je binnen blijft, is het handig om meerdere lagen aan te trekken om de huid extra goed te beschermen.

Stook met mate

Niet alleen een droge en koude lucht zorgt voor een droge huid, ook te warme lucht zorgt voor een droge huid. Zet de verwarming daarom niet al te hoog. Voorkom ook een grote overgang van temperatuur, dat is namelijk beter voor je gezondheid.

Andere wensen of vragen over je huid? Neem contact met ons op. Want jouw huid is onze zorg.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken