Wat doet een tatoeage met je huid?

Veel mensen hebben tegenwoordig een tatoeage. De een op een zichtbare plek, de ander op een onzichtbare plek. Veel tatoeages worden gezet met een specifieke gedachte of voor de sier. De een geeft de voorkeur aan een kleine tatoeage terwijl anderen het hele lichaam vol hebben staan. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het nu komt dat een tatoeage permanent is? In dit blog vertellen we je daar meer over.

Wat is een tatoeage?

Een tatoeage is een kleurverandering in je huid die veroorzaakt wordt door kleurstoffen die in je huid worden aangebracht. Tegenwoordig gebeurt dat met een apparaat die met grote snelheid en een naaldje pigment, ook wel de stof die kleur geeft, in je huid zet. De deeltjes die in de stof zitten zijn te groot om door je lichaam afgebroken te worden en daarom blijft het in de huid zitten. Zo ontstaat een tatoeage.

Hoe werkt dat met jouw huid?

Je huid is opgebouwd uit twee lagen die bestaan uit verschillende weefsels. De opperhuid, ook wel bekend als de buitenste laag, en daaronder de lederhuid. De opperhuid is bijna ondoordringbaar en bestaat uit dode, sterke en afgeplatte cellen die voor de bescherming zorgen. Bij het zetten van een tatoeage gaat de naald van het apparaat ongeveer 2 mm diep in de huid waardoor het de lederhuid bereikt. Zo wordt een tatoeage onder de moeilijk doordringbare huid geplaatst.

Zodra de lederhuid bereikt wordt, gebeurt er iets raars. Je huid schrikt namelijk van de stof maar kan het niet afvoeren doordat de pigmentdeeltjes te groot zijn. De huid wil zich dan op een andere manier beschermen tegen de stof om ervoor te zorgen dat je niet beschadigd. Dat doet je huid door de inkt in te kapselen. Zo ontstaan er bolletjes inkt die geen schade aan de huid aanrichten. Dat zorgt ervoor dat ze altijd onder de huid blijven zitten.

Spijt van je tatoeage

Het gebeurt ook regelmatig dat mensen spijt hebben van een tatoeage. Gelukkig hebben wij bij huidzorgklinieken de perfecte laserbehandeling om jouw tatoeage te verwijderen. Onze ervaren huidspecialisten hebben jarenlange ervaring met de verwijdering van tatoeages. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent om je tatoeage te laten verwijderen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken