Huidverzorging na een laserbehandeling

Er zijn verschillende redenen om voor een laserbehandeling te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld een tatoeage laten verwijderen, lichaamsdelen ontharen of huidaandoeningen aan willen pakken.

Laserbehandelingen zijn erg geschikt voor de behandeling van deze problemen. De laserbehandeling zorgt ervoor dat bijvoorbeeld die tatoeage weg gaat, maar dat heeft natuurlijk ook effect op de huid. Het is daarom belangrijk om na de behandeling je huid goed te verzorgen. In dit blog geven we je wat meer informatie over hoe je de huid het beste kunt verzorgen naar een laserbehandeling.

Je huid en de zon

Na een laserbehandeling is het advies om minimaal drie weken uit de felle zon te blijven. Daarnaast is het advies ook om geen gebruik te maken van een solarium en je huid goed te beschermen tegen de zon. Je kunt het beste een SPF gebruiken van 30 of hoger, deze zijn bijna overal te krijgen.

Douchen en water

Na de behandeling mag je douchen, wel wordt een hete douche afgeraden. Het is niet verstandig om, tot ongeveer twee weken na de behandeling, niet heet te douchen, naar een sauna, zwembad of stoombad te gaan. Bij het douchen is het verstandig om producten te vermijden zoals scrubs. Producten die de huid verdunnen zoals retinol, vitamina A-zuur, glycolzuren en/of salicylzuren worden ook tot minimaal 5 dagen na de behandeling afgeraden.

Koelen

Na een laserbehandeling kan de huid warm aanvoelen en er licht rood uit zien. Dit is een normale reactie en heeft enkele dagen nodig om weg te trekken. Tot die tijd kun je de huid prima koelen. Zorg bij het koelen van de huid altijd voor een doek of een tussenlaag tussen het ijs of koelelement met de huid om zo de huid goed te verzorgen.

Heb jij na jouw laserbehandeling nog vragen over hoe je jouw huid moet verzorgen? Neem dan contact op met een van onze huidspecialisten. Ze geven je graag de juiste adviezen om jouw huid snel te laten herstellen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken