Waarom wil jij een digitale huidanalyse met de Visia?

Sinds kort hebben wij de mogelijkheid om in onze kliniek in Amsterdam en Utrecht een huidanalyse te maken van je gezicht met behulp van de Visia digitale camera. Met de Visia worden drie foto’s in drie verschillende posities gemaakt met verschillend licht. Met deze foto’s kunnen acht verschillende specificaties gemeten worden. Door de foto’s krijg je een beter beeld over hoe het precies is gesteld met jouw huid en wat deze nu precies nodig heeft.

Wat krijg je te zien met de Visia huidanalyse?

De Visia bevat een data base met duizenden foto’s en kan op deze manier jouw huid vergelijken en beoordelen. De Visia meet de volgende specificaties:

  1. Spots, hiermee worden de oneffenheden op het gelaat weergegeven. De foto laat plekjes zien die donkerder of roder zijn dan de originele huidteint.
  2. Rimpels, dit zegt het eigenlijk al. De analyse telt het aantal lijntjes en rimpels en kan dit vergelijken met leeftijdsgenoten.
  3. Huidtextuur. Iedere huid heeft zijn eigen textuur en hierbij wordt de egaliteit, weerbaarheid en vitaliteit gemeten.
  4. Poriën zijn kleine gaatjes in de huid. Soms zijn poriën grover/groter en deze kunnen worden geanalyseerd. Wij hebben meerdere behandelingen die porie verkleinend werken (link toevoegen).
  5. Zonschade kan gemeten worden middels een UV foto. De schade plekjes in de vorm van pigmentvlekken en roodheid die reageren hier op door donker te kleuren. Het bijzondere hieraan is dat vroegtijdige pigmentvlekken
  6. opgespoord en voorkomen kunnen worden met de juiste producten en behandelingen.
  7. Pigment vlekken. Dit is een specifieke foto na aanleiding van de zonschade met enkel de donkere pigment vlekken te analyseren. Hoe donkerder de plekjes worden hoe oppervlakkiger de plekjes liggen
  8. Roodheid. Wanneer je last hebt van verwijde vaatjes kunnen worden deze zichtbaar op de foto.
  9. Bacteriën. Laat de hoeveelheid aanwezige bacterie op de huid zien. Dit is belangrijk om te meten bij acne, rosacea en eczeem omdat dit een grote rol speelt voor de behandeling.

De huidspecificaties worden zowel in de oppervlakkige als in de diepe huidlagen gemeten. Naast de 2D foto’s kan er ook gebruik gemaakt worden van een gestandaardiseerde 3D foto’s, waardoor het resultaat van thuisproducten en behandelingen vergeleken kunnen worden.
Daarnaast kan de huidscan ook de werkelijk leeftijd van je huid bepalen. Dit is mogelijk doordat de Visia een wereldwijde volle database heeft, waarmee de camera van de huidscan met de Visia is verbonden. De waarden van je huid worden vergeleken met personen van hetzelfde geslacht, leeftijd en huidskleur.

Wanneer kun jij een Visia huidanalyse krijgen?

De huidscan met de Visia zal bij je eerste consult plaatsvinden en na enige tijd herhaald worden. Zo kunnen wij verbeteringen in je huidconditie objectief bekijken. Het wordt ingezet bij de volgende huidproblemen: acne, huidverjonging/verstrakking, pigment afwijkingen en bij thuisproducten van ZO, Dermaceutic en Renophase.
Wij raden je aan om voorafgaand aan de huidscan met de Visia geen make-up te dragen. Indien gewenst kunnen wij de resultaten van de huidscan per mail naar je opsturen. Je kunt hierdoor thuis op je gemakt de resultaten van de thuisproducten en/of behandelingen bekijken.

Nieuwsgierig geworden? Vraag jouw huidanalyse aan om alles over jouw huidconditie te weten te komen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken