Waar kan ik het best een moedervlek laten verwijderen?

Moedervlekken komen overal op het lichaam voor, maar als jij een moedervlek als ontsierend ervaart, hoef je daar niet mee rond te blijven lopen. Bij cosmetisch storende moedervlekken is het mogelijk om deze met een laserbehandeling te laten verwijderen. Het hangt echter wel van het type moedervlek af waar je deze het beste kan laten verwijderen. Het is dan wel belangrijk dat je dit op een veilige manier laat doen. Onze huidtherapeuten zijn BIG-geregistreerd en je bent bij ons in goede en vertrouwde handen als je een moedervlek wilt laten verwijderen.

Soorten moedervlekken: cosmetisch of medisch

Er zijn verschillende soorten moedervlekken te onderscheiden, zoals pigmentopeenhopingen die je vanaf je geboorte hebt of die later zijn ontstaan. Dit zijn normale moedervlekken die je prima kan laten verwijderen met een laserbehandeling. Er zijn ook opliggende moedervlekken die niet met een laser te behandelen zijn, maar wel via ons in samenwerking met de dermatoloog. Het gaat in deze situaties om zogenoemde cosmetische moedervlekken die niet medisch van aard zijn. Hierbij zal de shave-excisie worden uitgevoerd. Betreft het een onrustige moedervlek die bijvoorbeeld van vorm of kleur is veranderd dan is het aan te raden om contact met je huisarts op te nemen. Dit is eveneens het advies als je moedervlek jeukt, bloedt of korstjes krijgt. Wij kunnen je moedervlek verwijderen als deze cosmetisch van aard is en doen dat op een veilige manier door middel van het gebruik van lasers.

Moedervlek verwijderen door huidtherapeuten met BIG-registratie

Op de vraag waar je het beste een moedervlak kan laten verwijderen, is het antwoord afhankelijk van het type moedervlek. Zo verwijderen wij cosmetische moedervlekken op een veilige en verantwoorde manier. Daarbij is het goed om te weten dat onze huidtherapeuten over een BIG-registratie beschikken. Deze afkorting staat voor registratie Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg en schrijft regels voor om mensen tegen onzorgvuldig en ondeskundig handelen te beschermen. Het is, als je een moedervlek met cosmetisch karakter wilt laten verwijderen, altijd van belang om op de aanwezigheid van een BIG-registratie te letten. Onze huidtherapeuten voldoen hieraan en handelen zorgvuldig en zijn deskundig bij het verwijderen van een moedervlek.

Moedervlek verwijderen-huidzorgklinieken

Meer dan 20 ervaring

Het is vanzelfsprekend dat jij je meer in vertrouwde handen voelt als je weet dat niet alleen professionele kennis aanwezig is, maar ook de nodige ervaring. Huidzorg Laserklinieken heeft wat dat betreft al meer dan twintig jaar ervaring in laserbehandeling. Er zijn in totaal al meer dan 125.000 behandelingen door onze klinieken uitgevoerd.

Laserbehandeling voor moedervlek verwijderen

Wil je op een veilige en effectieve manier je moedervlek laten verwijderen dan is een laserbehandeling aan te raden. Tijdens de laserbehandeling richt de laser zich op de ophoping van het pigment om deze uit elkaar te schieten. De pigmentdeeltjes komen los en deze worden vervolgens door je lichaam afgevoerd. Wij bereiken met de toepassing van een laserbehandeling uitstekende resultaten. Zo is je moedervlek na de behandeling voor 80 tot 90% helemaal verdwenen. Er zijn doorgaans maar enkele behandelingen nodig om je moedervlek te verwijderen. Het gemiddelde komt uit op één tot vier behandelingen.

Hoe zit het dan met opliggende moedervlekken?

Heb je een opliggende moedervlek, zoals een bolle moedervlek op je huid dan werken wij daarin samen met de dermatoloog. Het is hierbij niet mogelijk om een laserbehandeling uit te voeren, maar er wordt in dat geval veelal van de shave excisie methode gebruik gemaakt. In deze situatie is er sprake van het wegschaven van de huidafwijking. Tijdens het eerste consult screenen wij je moedervlek. Mocht er sprake zijn van een opliggende moedervlek dan bieden wij de mogelijkheid om direct met de dermatoloog, waarmee wij samenwerken, een afspraak te maken.

Wat kost een moedervlek verwijderen?

De kosten moedervlek verwijderen zijn onder meer afhankelijk van het aantal behandelingen dat nodig is en van de hoeveelheid moedervlekken die je wilt laten verwijderen. De behandeling voor het verwijderen van een cosmetische moedervlek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, omdat er geen medische indicatie aan ten grondslag ligt.

Eerst een gratis en vrijblijvend consult

Wij bieden je de mogelijkheid om vrijblijvend en gratis een eerste consult te boeken. Onze huidtherapeut bespreekt je wensen en beoordeelt de moedervlek. De screening van de moedervlekken vindt plaats op basis van een aantal criteria. Zo kijkt onze huidtherapeut naar de structuur van je moedervlek, maar ook naar de locatie, pigment en diepte. Hieruit volgt een indicatie van het aantal laserbehandelingen, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Uiteraard krijg je een concreet inzicht in de kosten van het verwijderen van een moedervlek. Boek meteen een eerste consult bij een van de vestigingen van Huidzorg Laserklinieken. Na afloop hoef je pas te laten weten of je door ons je moedervlek wilt laten verwijderen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken