Is het pijnlijk om moedervlekken te laten verwijderen?

Moedervlekken zijn niet bijzonder. Vrijwel iedereen heeft ze, vaak zelfs meerderen verdeeld over het hele lichaam. Sommige mensen hebben er – veel – meer dan anderen. Soms zitten moedervlekken op plekken waar ze extra zichtbaar zijn of waar je er last van hebt.

Het kan een kwestie zijn van accepteren en doorgaan, maar soms heb je er zoveel last van dat je ze het liefst zou laten verwijderen. Het is niet zo vanzelfsprekend dat moedervlekken direct weggehaald worden door de huisarts. Vaak kan dit alleen als een moedervlek bijvoorbeeld jeukt of van kleur verandert. Wanneer je een moedervlek om cosmetische redenen wil laten verwijderen, ben je bij Huidzorg Laserklinieken aan het juiste adres.

Moedervlek verwijderen

Bij Huidzorg Laserklinieken kun je terecht wanneer je een moedervlek om cosmetische redenen wil laten verwijderen. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het verwijderen van moedervlekken. Onze huidtherapeuten werken met de meest geavanceerde lasers en verschillende laserfrequenties.

Op deze manier worden jouw moedervlekken vakkundig en vrijwel altijd littekenvrij verwijderd. Voor iedere behandeling gaan wij uit van een drietal stappen die je doorloopt. Je komt in eerste instantie voor een kennismakingsgesprek naar een van onze klinieken. Vervolgens krijg je de behandeling in een kliniek naar keuze en uiteindelijk adviseren wij jou over de geschikte nazorg. Zo simpel kan het zijn!

Is de behandeling pijnlijk

Laten we voorop stellen dat wij enkel en alleen moedervlekken verwijderen met laserbehandeling op het moment dat we zeker weten dat de moedervlek niet kwaadaardig is. Ook moet de betreffende moedervlek gelijk liggen met de huid om door ons verwijderd te worden.

Moedervlekken die op de huid liggen behandelen wij niet. Hiervoor sturen we je door naar onze dermatoloog met wie wij nauw samenwerken. Ook als we niet zeker weten of de moedervlek kwaadaardig is gaan we deze niet behandelen. Dan moet we je helaas doorsturen.

Is moedervlekken verwijderen pijnlijk?

Nu we weten welke moedervlekken door ons verwijderd kunnen worden gaan we verder kijken. Gelukkig is het laten verwijderen van deze moedervlek(ken) met laserbehandeling totaal niet pijnlijk. Een ander bijkomend voordeel is dat de moedervlek 60-100% in zichtbaarheid verminderd wordt tijdens je behandeling.

Wanneer je voor een kennismaking naar een van onze klinieken komt kun je het beste vragen naar een aantal voorbeelden om te zien wat het resultaat kan worden. In hoeverre de moedervlek daadwerkelijk verwijderd wordt is afhankelijk van de diepte van het pigment en het aantal behandelingen. Meestal zijn 1 tot 4 behandelingen nodig voor het verwijderen van een moedervlek.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken