Na laser ontharing je huid goed verzorgen: zo doe je dat!

Eerder schreven wij over wat laser ontharen is en de voordelen ervan. Vandaag bespreken we een ander onderwerp, namelijk het verzorgen van je huid na laser ontharing. Dit is een erg belangrijk onderdeel van het proces. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Zwelling en roodheid tegen gaan

Na een behandeling kan het zo zijn dat de huid wat rood wordt of wat op gaat zwellen. Om dat tegen te gaan is het gebruik van aloë vera aan te raden. Een goede methode én te koop bij iedere drogist. Het beste effect behaal je door de aloë vera rechtstreeks op de huid aan te brengen en de restanten te verwijderen met een vochtige doek. Je mag dit 2 tot 3 keer per dag herhalen, net zo lang tot de zwelling en/of roodheid verdwenen is.

Vermijd make-up tijdens roodheid

Is je huid nog rood na de behandeling? Vermijd dan het gebruik van make-up. Pas als de roodheid volledig weg is uit de huid, raden wij aan om make-up te gaan gebruiken. Gebruik zo min mogelijk make-up om irritatie te voorkomen. Ook producten als een anti-acne crème, wat bekend staat als een topisch middel, kun je het beste vermijden na de behandeling.

Het reinigen van de huid

Het is belangrijk om je huid regelmatig goed te reinigen. Het reinigingsmiddel dat je kunt gebruiken is een mild reinigingsmiddel voor een gevoelige huid. Dit middel kun je het beste 2 tot 3 dagen na de behandeling gebruiken en maximaal 2 keer per dag om zo roodheid te voorkomen.

Geen intensieve activiteiten

Om irritatie te voorkomen is het belangrijk om je lichaamstemperatuur niet te veel te verhogen door bijvoorbeeld te sporten. Op het moment dat jouw lichaamstemperatuur verhoogt, wordt de kans op irritatie van je huid groter. Vermijd intensief sporten minimaal 48 uur om de huid goed te laten herstellen.

Bescherming tegen UV-straling

Bescherm de huid na de behandeling tegen UV-straling. Houd er dus rekening mee dat je beter niet naar de zonnebank kunt gaan en het behandelde gebied uit de zon houdt. Het kost de huid ongeveer 2 weken de tijd om te herstellen, deze periode raden wij aan om het behandelde gebied niet in contact te laten komen met zon en UV-straling.

Verdoven van het behandelde gebied

Na de behandeling is de huid wat rood en kan het voelen alsof het licht verbrand is. Om deze pijn te verzachten kun je ijsblokjes gebruiken. De ijsblokjes kun je het beste in een doek wikkelen en dan op de huid leggen. Dit verlicht de pijn doordat het gebied een beetje verdoofd wordt. Let wel op dat je de ijsblokjes niet direct op de huid aanbrengt, anders ontstaat er irritatie.

Heb je naast deze tips nog vragen? Twijfel dan niet om contact op te nemen met onze huidspecialisten. Ze helpen je graag verder met al je vragen!

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken